Srbija je proglašena za najljepšu zemlju u Evropi!

Poznati američki sajt “Trevel leming”, koji promoviše turistička odredišta, izabrao je ovu zemlju za top destinaciju Starog kontinenta u 2019. godini.

Žiri ovog sajta odabrao je, najprije, 44 odredišta koja bi trebalo posjetiti, da bi na kraju objavio šest najboljih, po jednu na svakom kontinentu osim Južnog pola. Potom je više od 8.000 čitalaca ovog portala, sa stručnom komisijom u kojoj su bili blogeri i uticajne ličnosti, glasalo za svoje favorite. Srbija je izglasana kao najbolja u Evropi, a iza sebe je ostavila Austriju, Hrvatsku, Sloveniju, Švajcarsku, Francusku… Poslije Srbije, na listi su Valjadolid (Meksiko – Srednja Amerika), Oranž (Australija), Malavi (Afrika), Lima (Južna Amerika) i Šri Lanka (Azija).

– Od srednjovjekovnih gradova gdje možete da proživite bogatu istoriju do modernih gradova u kojima uživate u posljednjoj modi i kulturi, Srbija je možda i najpotcjenjenija destinacija na planeti. Iskusite impresivne tvrđave dok plovite Dunavom, istražite divne planine, poput Zlatibora, vidite uličnu umjetnost Beograda ili se provedite u jednom od prestoničkih plovećih noćnih klubova. Dođite u Srbiju prije nego što se objavi vijest o ovoj nevjerovatnoj skrivenoj destinaciji – savjetuju na sajtu “Trevel leming”, i preporučuju da je Srbiju najbolje obilaziti od maja do septembra.

I jedan od najčitanijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svijetu, “Loneli planet”, stavio je Srbiju među deset destinacija koje preporučuje za posjetu u ovoj godini. Srbija se našla na šestom mjestu, poslije Indonezije, Mađarske, Indije, Bafala u SAD i Azerbejdžana.

– Srbija je autentična evropska država, koja zahtjeva da se polako istražuje. Glavni grad, Beograd, bio je vijekovima jedno od najvažnijih raskršća na kontinentu. Kada završite obilazak Beograda, očekuju vas avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i spomenici iz doba Jugoslavije – opisali su na ovom portalu.

KINEZI

Prema istraživanju “Si-tripa”, najveće onlajn turističke agencije u Kini i “Skajskenera”, internet-stranice i pretraživača za putovanja, Srbija je izbila na prvo mjesto novih i specifičnih destinacija za kineske turiste. Sa rastom popularnosti od nevjerovatnih 67,7 odsto, za sobom je ostavila destinacije kao što su Turska, Portugalija…

“Večernje novosti”