Na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Borca, u svojoj trećoj pripremnoj utakmici savladali su ekipu Korvinul Huneadora sa 2:0, golovima Vukovića i Karoline.

U stručnom štabu ističi zadovoljstvo prikazanom igrom.

– Možemo biti zadovoljni rezultatom i igrom koju smo prikazali. Pružili smo igračima veću minutažu, nego u prethodnoj utakmici. Očekivano malo nervozna utakmica, više od strane gostiju, naši momci su pokazali prisebnost, dobru koncentraciju i na kraju pobijedili. Na kraju, najbitnije od svega je da smo završili utakmicu bez povrijeđenih igrača i da smo ispunili sve ono što smo zacrtali, rekao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Borca.

On kaže da je sve što je planirano sprovedeno u djelo i da forma ide izlaznom putanjom.

– Imamo dosta prostora za napredak. Evidentno je da u određenom dijelu utakmice nemamo baš potpunu kontrolu, ali vremenom će to biti sve bolje i bolje. Igrači su potvrdili kvalitet u nekim elementima igre koji su bili dosta dobri i prošle sezone. Bili smo superiorni u određenim situacijama, za šta je možda još rano, a zadržali smo pobjednički mentalitet što je vrlo bitno za predstojeću utakmicu. Nadam se da ćemo tako nastaviti u sljedećem periodu, ističe Žižović.

Ekipa će put Banja Luke nakon treninga oporavka. Igrači će dobiti slobodan vikend, a od ponedjeljka pun fokus ide na predstojeći dvomeč sa ekipom Egnatije.

Prvi evropski rival uveliko je na skeneru stručnog štaba.

– Gledali smo dvije utakmice uživo, jednu moj asistent, a drugu ja. Sutra ćemo ostati još da pogledamo utakmicu sa Mariborom, koju igraju ovdje u okolini. Radi se o jednoj vrlo organizovanoj ekipi, koja je dugo na okupu. Mogu zadati probleme ukoliko ih pustimo da igramo pogotovo na našoj polovini. Imaju određenu ideu, koju su sproveli u ove dvije utakmice. Dobro ćemo ih analizirati i mislim da u Banjaluci, pred našim navijačima, apsolutno imamo šansu da napravimo povoljan rezultat pred put u Tiranu, naglašava Žižović.