Sjajno igra Aleksandar Žižak ovog proljeća!

A kad igra on, igra i Ljubić

Prnjavorški prvoligaš u seriji je od četiri uzastopne pobjede, a Žižak na vrhu liste strijelaca šampionata Srpske. Za sada ima 16 golova, posljednji je postigao u Pilici u pobjedi nad fenjerašom Budućnosti (1:3).

– Odradili smo sve kako treba, iskoristili nešto lakši raspored, i ako Slaviju dobijemo ovog vikenda kod kuće, biće i peta u nizu, top! Poslije ide nešto teži raspored, gostujemo Kozari i Tekstilcu, a dočekujemo Krupu i Novi Grad, ali već sada smo cilj ostvarili, a to je opstanak i na to smo ponosni. U ekipi vlada pozitivni duh, imamo pravu enegiju, mladu ekipu, koja će još više napredovati. Ciljamo sedmo poziciju, koja nije nedohvatljiva, i to bi bio ogroman uspjeh, ali ako bude i koja stepenica niže, nećemo tugovati – kaže Aleksandar Žižak.

On je cijelu karijeru proveo u dresu Ljubića, i u 29. godini spada među najiskusnije igrače. Ta seniorski tim debitovao je sada već davne 2010. godine, a postigao je oko 120 golova u zvaničnim utakmicama.

– Prezadovljan sam i svojim partijama, ali sve je to plod dobre atmosfere i timske igre. Potrudiću se da ostanem na vrhu do kraja, ako se mogne postići još koji gol, time bolje. Ja ću ganjati titulu strijelca, a Ljubić sedmo mjesto, pa vidjećemo kako će završiti – dodaje Žižak.

Inače je završio DIF, što znači da mu sport ne gine….

– Vidjećemo šta i kako, razmišljam u tom pravcu, ali mislim igrati još koju sezonu, jer osjećam se odlično na zelenom terenu – napominje Žižak.

Na jednu utakmicu je posebno ponosan, iako nije postigao gol.

– Jesenas protiv Sarajeva na “Koševu” u Kupu BiH, izgubili smo minimalnim rezultatom. Ja sam imao veliku priliku u nadoknadi da donesem penale, ali nisam pogodio. Eto, Sarajevo je sada u finalu, a nama je ostala satisfakcija da smo odigrali dobru utakmicu, o čemu govori i aplauz koji smo dobili na kraju meča – zaključio je prvi strijelac Srpske Aleksandar Žižak.