Živi sebe sahranili pa poveli kolo na svojim zadušnicama!


Najpoznatiji bračni par iz Posavine, Dragica (69) i Dragan (65) Brkić iz derventskog sela Pojezina, ponovo je dospio u žižu javnosti.

Naime, oni su pre tri godine sebe ispratili na “onaj svet” a potom, za 40 dana, “vaskrsli”. Pred više od 250 “zvanica” veselili su se na svom poslednjem ispraćaju pa su i kolo poveli.

Ovaj par nema zajedničke djece pa su se odlučili da naprave konkurs kako bi izabrali svoje nasljednike. Od postavljanja konkursa na društene mreže, kako kažu, telefoni su im se usijali.

-Pošto nemamo zajedničke djece, tražimo ko će nakon naše smrti naslediti imanje. Za nepuna dva dana, javilo se gotovo 20 porodica kandidata. Javljaju se iz Dervente, Petrova, Doboja, Modriče, Banjaluke i sa drugih strana. Čak iz Hrvatske, tačnije iz Makarske odakle se javio zainteresovani par –pričaju Dragica i Dragan.

– Svi oni koji se jave biće u konkurenciji sa realnim šansama da ga, na veselju u julu naredne godine, izaberemo i zvanično proglasimo za nasljednike našeg lijepog imanja. Kuće sa pomoćnim objektima, 30 dunuma zemlje, dva automobila-najavljuje Drago, dodajući da u obzir dolaze i nesrbi, pa i Kinezi.

Marići otkrivaju detalje slavlja zakazanog za 25. juli, kao i testamenta.

-Želimo da uistinu na “onaj svet” budemo ispraćeni uz pleh muziku. Sa dobojskim Vatrogasnim društvom već sam utanačio da moj ili Dragičin ispraćaj, mada bi volili da u istom trenu zajedno zauvijek sklopimo oči, košta 500 maraka. Sviraće Užičko kolo ili Marš na Drinu- rekao je Dragan.

On ne krije da želi da bude sahranjen “kao Tito”, pa nam je čak i otkrio da će sahranu snimati jedna televizijska kuća, uz voditeljku čitave ceremonije. A u toku je i odabir i četvorice muškaraca koji će nositi kovčege sa imanja do već odavno podignute njihove “vječne kuća” na mjesnom groblju.

 

-Pare za sve troškove naše sahrane su već obezbjeđene. Ukoliko se ne upokojimo zajedno, onaj ko ostane živ otvara kovertu i izmiruje obaveze. A, nakon i njegove smrti zapečaćena koverta prelazi u ruke naših nasljednika. Predvidio sam da se javno otvori koverta i da se po već utvrđenom cjenovniku isplati voditeljka, snimatelji, nosači…-saznajemo ove nesvakidašnje detalje u toplom domu Marića u Pojezini.

Njegova supruga Dragica, svojevremeno Novosađanka, dodaje da se apsolutno slaže i podržava scenario “svoga Drege”, sa kojim je u neizmjernoj ljubavi već 19 godina.

 

Marići su podigli i “vječnu kuću” na mjesnom groblju, a njihovu vlastitu sahranu, potom i zadušnu večeru, u restoranu “Centar u susednoj Osinji uz 250 zvanica, jagnjetinu i prasetinu, moravac i pjesmu, propratili su i mnogi mediji u regionu. Okvalifikovali su to kao “jedinstvenim i novim običajem kod Srba”. Nema sumnje da će novi “vaskrs” Marića pobuditi novu pažnju ne samo njihovih potencijalnih nasljednika.

TELEFON

-U obzir dolaze samo mladi i ozbiljni. Svi zainteresovani neka se jave na telefon +387 65 207 276. Rado očekujemo vaše pozive-poručuju Drago i Dragica.

PONOVO BEZ SVEŠTENIKA

MARIĆI najavljuju da, baš kao i na njihovoj ranijoj “sahrani” i “četeresnici”, neće biti sveštenika na posljednjem ispraćaju.

-Osim što ću to objelodaniti na slavlju 25. jula, to sam učinio i u novoj knjizi u štampi “Moja oporuka”, u kojoj otkrivam da su naši mjesni i opštinski sveštenici, zapravo, veći grešnici od mene. A, sramno su nas optužili da smo osramotili pravoslavni rod. Nisu pristali da Dragicu i mene crkveno vjenčaju. Pod prijetnjom žalbe Crkvenom sudu, kasnije je to dozvolio vladika Fotije. Ali. Sada ja iz principa neću da imam posla sa tim grešniicma i lopovima. Jednog od tih popova je i Bogo “opomenuo” udarom groma na sahrani, ali, ipak, ostavio u životu-uvrijeđen je Dragan Marić.

DOSTOJNO SU ISPRATILI JEDNO DRUGO NA ONAJ SVET

Marići su za života jedno drugo, dostojno i sa ljubavlju “ispratili” na onaj svijet.

-Zamalo nisam pao u nesvjest, kada sam od kuma Drage dobio pozivnicu da njemu i njegovoj voljenoj Dragici dođem na sahranu. A, znam ga kao čovjeka od čvrste reči-rekao je tada  Milan Janković, pristigao iz okoline Novog Sada, gdje su obojica radeći na rječnim brodovima stekli penzije.

“Večernje novosti”

Next post Jesenje počasti Leotaru iz Trebinja

Previous post BRADONJIĆ NA MARAKANI!?

Nema komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Unesite kod sa slike *

error: