Ono što se moglo i pretpostaviti dogodilo se u Žeravici! Jedinstvo je bilo ubjedljivo protiv fenjeraša Željezničara (5:0), i da nije se igralo sa pola snage, ko zna kako bi ovaj susret završio….

Prvo ime susreta Miloš Kukić, koji ovog proljeća igra u odličnoj formi, postigao je i u ovom meču dva pogotka, prvi u sedmom, a drugi u 61. minutu. Između Miloša ugurao se mladi Đorđe Nišić, a sve je začinio rezervista Baštinac, koji je u finišu dotukao goste iz Doboja, pogodivši mrežu Lazića prvo u 80, a potom i u 89. minutu.

Ovim trijumfom izabranici trenera Velimira Stojnića su sada na četvrtoj poziciji sa 35 bodova, dok je Željo ostao posljednji sa samo pet bodova na svom kontu.

JEDINSTVO – ŽELJEZNIČAR (D) 5:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Kukić (7), 2:0 Đ. Nišić (22), 3:0 Kukić (61), 4:0 Baštinac (80), 5:0 Baštinac (89). Stadion: SC “Drago Kovačević”. Gledalaca: 50. Sudija: Milan Garić. Pomoćnici: Nemanja Petrović i Zoran Bilbija (svi iz Prijedora). Delegat: Dejan Šipka (Banjaluka). Kontrolor: Duško Bundalo (Laktaši). Žuti karton: Kovljen (Jedinstvo).

Jedinstvo: Đakušić (od 82. Zlojutro), Đogić, Đ. Nišić, Budimović (od 74. Vranić-Budimović), Škorić, Kukić (od 69. Baštinac), Petković, Petrović, L. Nišić, Knežić, Kovljen (od 82. Hajdarević).

Željezničar (D): D. Lazić, Vukmirović, Cvijanović, Đukić, Ostojić (od 62. Dujković), Gostić (od 74. Božić), Blagojević, Nikolić, Mikerević, J. Lazić, Suvajac (od 46. Lukić).