Tim s “Predgrađa” trijumfom u Doboju suvereno je osvojio šampionsku krunu na drugoligaškom Zapadu! U meču dva imenjaka, mnogo bolji je bio onaj banjalučki, koji je tako u 15 utakmica ostvario 10 trijumfa i pet remija. Za novajliju u ovom rangu takmičenja i više nego dobro, a sada je svima jasno da će Banjaluka nakon nekoliko godina posta dobiti i prvoligaša.

Duel u Doboju obilježio je mladi Bojan Marković, koji je ponovo namjestio nišanske sprave. Prvi pogodak postigao je na asistenciju Krunića, a napadaču Želje nije bilo teško da realizije tu priliku za 0:1. Mogli su gosti i do ubjedljivijeg vodstva, jer dva puta u odličnim prilikama našao se Bojan Tadić, pa ponovo Marković, Petković,…ali nije bilo prave realizacije. Sve do 70. minuta kada je Petković gurnuo loptu u prazan prostor, a Marković ponovo nabrži i pogađa za 0:2.

Od domaćina se možda očekivalo i više, jer izuzev pritiska u prvih 15 minuta, gotovo da za 90 minuta nisu ozbiljnije zaprijetili golu gostiju, dok su izabranici Branislava Krunića još jednom pokazali da im nema premca, barem za sada.

ŽELJEZNIČAR (D) – ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM 0:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Marković (12), 0:2 Marković (70). Stadion: “15. april”. Gledalaca: 200. Sudija: Duško Puvača. Pomoćnici: Dragan Rajlić (oba iz Novog Grada) i Bojan Panić (Prijedor). Delegat: Dragan Burazor (Kozarska Dubica). Žuti kartoni: Stjepanović, Novaković (Željezničar D), Petković, Bosančić (Željezničar Sport Team).

Željezničar (D): Bejzić, Sušić, Stanišić, Đurčić, Mitrović, Stjepanović, Ilić, Mihajlović, Novaković, Kvržić (od 24. Miletić), Galijašević (od 66. Diša).

Željezničar Sport Team: Kukrika, Pavlović, N. Tadić, B. Tadić (od 89. Bilal), Bosančić, Marković, Krunić (od 34. Đurić), Jokanović (od 83. Nježić), Ostojić, Petković, Grković.