Predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vico Zeljković, boravio je u službenoj posjeti Područnom fudbalskom savezu Trebinje.

Zeljkovića je ugostio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a tema je bila završetak projekta reflektori na stadionu u “Policama”, te druga infrastrukturna pitanja.

– Najznačajnije je pitanje završetka reflektora i mogu da kažem da je od izuzetne važnosti to da je Grad Trebinje uradio sve što je potrebno da se taj posao završi. Biće to kapitalni projekat za Trebinje, Leotar i cijelu regiju, projekat za sve generacije. Druga tema je bila izgradnja hibridnog terena i mi imamo želju da na jesen Leotar učestvuje u tom projektu i dobije teren sa hibridnom travom, podlogom kao što je u Ligi šampiona. Treća važna tema razgovora bili su pomoćni tereni sa vještačkom travom i u planu je da istočna Hercegovina dobije tri terena, u Trebinju, Nevesinju i Foči. Krećemo u realizaciju tog projekta i među prvih sedam-osam terena Područni fudbalski savez Trebinje će dobiti najprije jedan, a nakon toga i još dva – rekao je Zeljković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je u toku javna nabavka za ugradnju reflektora.

– Ubijeđen sam da ćemo stići i opravdati povjerenje Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je pomogao u licenciranju kluba – kaže Ćurić.