Mnogo prašine diglo se oko objave na Tviter nalogu Asmira Begovića, u kojoj je između ostaloga predsjednika FSBiH Vicu Zeljkovića nazvao kriminalcem, prvi čovjek zajedničkog saveza nije mu ostao dužan. U izjavi za portal kliks, naveo je nekoliko sledećih poteza:

– Šta reći nakon svega… Barbarezu je vjerovatno krivo što nije selektor, a s obzirom na to da još uvijek nigdje ne radi, nikada to neće ni postati. Neka uživa u svojim komentarima, ima moju punu podršku – rekao je Zeljković na početku i nastavio:

-Begović je, s druge strane, čovjek bez karaktera i zbog sinoćnjih izjava ću podići tužbu protiv njega. Moraće dokazati na sudu svoje izjave, a on dobro zna šta je radio u prošlosti i zbog čega ga nema u reprezentaciji. Iskreno mi je žalosno što na ovakav način proziva, a posebno što je usta uzeo bivše saigrače koji su mnogo dali za ovu reprezentaciju.

Zeljković je prokomentarisao i transparent u Zenici koji se pojavio uoči početka utakmice.

– Vidio sam parolu, ali iskren da budem, ne dotiče me previše jer vjerujem da je to stav pojedinca, a ne veće navijačke grupe naše reprezentacije. Uz sve to, parola nije potpisana i ne znamo ko stoji iza nje. Ja ću se ipak fokusirati na ono što nama slijedi uz želju da reprezentacija BiH ostvari što bolje rezultate jer je to u interesu svih nas – rekao je za kraj Zeljković.