Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković najavio je velike radove na Gradskom stadionu tokom proljeća i ljeta, a cilj je da budu stvoreni uslovi za igranje evropskih utakmica.

– Po okončanju sezone mijenjaćemo travu, koja se tu nalazi više od 50 godina i biće zamijenjena hibridnom travom. Biće postavljeni grijači, a vrijednost ove investicije je 1.200.000 maraka.

Prvi projekat biće rekonstrukcija reflektora, koja će biti rađena u maju i junu.

– To nismo uradili preko noći zbog toga što se jedan reflektor zapalio na meču protiv Sarajeva. Znali smo u kakvom su stanju i ranije, tako da smo još prije mjesec potpisali ugovor. Zamjena postojećih sijalica, modernijim, sa jačim osvjetljenjem koštaće 500.000 maraka. Pored toga mijenjaćemo kompletne instalacije, ali tačnu cijenu za taj dio ne znamo, jer ćemo tu imati pomoć gradskih vlasti – naglasio je Zeljković.

Da bi što prije Gradski stadion dobio izgled modernog objekta po evropskim i svjetskim standardima ovog ljeta biće velikih radova i na samom terenu.

– Po okončanju sezone mijenjaćemo travu, koja se tu nalazi više od 50 godina i biće zamijenjena hibridnom travom. Biće postavljeni grijači, a vrijednost ove investicije je 1.200.000 maraka. Smatramo da se bez toga ne može napredovati jer je potreban kvalitetan teren kako bi jednog dana na njemu mogle biti igrane važne evropske utakmice. Takve u okolini imaju Crvena zvezda  Partizan, Dinamo, Rijeka… Dobili smo određene ustupke od preduzeća koje će da izvode radove, ali je iznos opet veliki. Međutim prošli smo bolje nego, recimo Željezničar, s obzirom na to da je rekonstrukcija terena na “Grbavici” koštala 1.800.000 maraka – nastavio je Zeljković.

Treći projekat za koji još nije pronađen način finansiranja je izgradnja betonske hale pored pomoćnog igrališta.

– To smo i ranije najavljivali, a očekujemo da na proljeće završimo svu potrebnu papirologiju. Postoji mogućnost da uđemo i partnerski odnos sa nekim, a cilj nam je da uz halu bude i 1.000 kvadratnih metara poslovnih prostora, koje bi klub iznajmljivao i bio bio sigurno veliki prihod za Borac na godišnjem nivou. Međutim, izgradnja beton hale, kako sada stvari stoje malo će sačekati, jer su na u ovom trenutku prioritet reflektori i teren – rekao je Zeljković i dodao da će Borac ove godine licencu dobiti u prvostepenom postupku, jer su riješena dugovanja koja su mučila klub prethodnih sezona.

Podrška stručnom štabu i igračima

Predsjednik Borca Vico Zeljković je naglasio da stručni štab na čelu sa Branislavom Krunićem i igrači imaju apsolutnu podršku iako proljećni dio sezone nije rezultatski otvoren kako se očekivalo.

– Naravno da je želja svih nas bila da pobijedimo Sarajevo u derbiju, ali takve utakmice su uvijek nepredvidljive. Ne treba zaboraviti, gdje smo bili prije samo godinu, a kakve je uslove stvorio tim sa “Koševa” u posljednjoj deceniji. Pred nama je danas možda i najvažnija utakmica ove sezone i siguran sam da ćemo pobijediti Željezničar i plasirati se u polufinale Kupa BiH – rekao je prvi čovjek Banjalučana.

“Glas Srpske”