Radni dan u punom smislu imao je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH!

Tri radna sastanka, a dan je započeo sa Mensurom Mušlijom, predsjednikom Mladosti iz Doboja kod Kaknja, sada člana Prve lige Federacije BiH. Čini se da su donekle zakopane ratne sikire, u isčekivanju odluke Sportskog suda (CAS) u Lozani, gdje Mladost očekuje odluku o tome da li je na regularan način izbačena iz Premijer lige BiH, ili ne. Dok se čeka odluka, možda se nešto može naslutiti i iz objave kluba sa zvanične Fejsbuk stranice, na kojoj piše: “Vraćamo li se u Premijer ligu BiH?”

Potom je uslijedila debata sa čelnicima Veleža, koja je započeta nedavno u Antaliji, gdje su “rođeni” boravili na pripremama. Mostarce su predstavljali predsjednik Upravnog odbora Senad Husnić, direktor Džemil Šoše, te član Uprave Meaz Begović. Čelnik bh kuće fudbala obećao je “rođenima” da će njihov stadion biti u prvoj fazi za postavljanje hibridne trave, a radovi bi trebali krenuti na proljeće.

U trećoj posjeti bila je delegacija sarajevskog Željezničara, koju su predstvljali direktorka Amira Uzunović, te predsjednik Upravnog odbora Oro Ibrišimović. Aktuelna problematika i normalizacija stanja u velikanu s “Grbavice” bili su tema ovog razgovora.