“Vjerujem u institucije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ja svoj posao nastavljam da radim odgovorno i profesionalno”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH, komentarišući informaciju da je istragom utvrđen identitet lica koja su mu prošle godine slala prijeteće poruke!

Riječ je o šest osoba iz Sarajeva, Mostara i Brčkog, koje su osumnjičene da su putem telefona i koristeći društvene mreže i aplikacije Viber i Fejsbuk mesendžer te SMS, navodno uputile više prijetećih poruka prvom čovjeku bh. kuće fudbala, sa sadržajem da će ga ubiti i povrijediti.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.R., M.M., M.Đ., D.K., M.T. i T.B. zbog sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti. A.R. M.M. i M.Đ. su osumnjičeni da su 22. septembra 2021. godine, a D.K. M.T. i T.B. dan kasnije, putem društvenih mreža i putem mobilnog telefona uputili poruke prijetećeg sadržaja licu iz Banjaluke – navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ukoliko se dokaže krivica za ovo krivično djelo, zaprijećena je zatvorska kazna.

– Vjerujem u institucije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ja svoj posao nastavljam da radim odgovorno i profesionalno. U interesu istrage ne mogu govoriti o bilo kakvim detaljima, kao što nisam govorio ni u trenutku kada sam zaprimio prijeteće poruke. Nastavljam da radim svoj posao odgovorno i sigurno me ni ovo ni slične stvari neće pokolebati u tome”, rekao je Vico Zeljković za Nezavisne.

Vico Zeljković je 23. septembra prošle godine obavijestio javnost i nadležne organe da su mu stigle prijeteće poruke nakon dešavanja na utakmici M:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca u Mostaru. Susret je prekinut nakon što su domaći navijači izazvali incident i utrčali na teren te tom prilikom napali fudbalere i čelnike Fudbalskog kluba Borac.