Da li će Krupa biti 12. premijerligaš ili će njeno mjesto zauzeti neka druga ekipa trebalo bi da bude poznato naredne sedmice!

Ovo je potvrdio predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i FSBiH Vico Zeljković.

Sjednica Komisije za licenciranje FSBiH bit će održana 9. juna, a papirologiju za dobijanje licence osim Krupe podnijet će tri prvoligaša Republike Srpske, Sloga iz Doboja, Sloboda iz Novog Grada i Zvijezda 09.

Vidjećemo šta će se desiti na tom sastanku i sve će zavisiti ko će od pomenuta četiri kluba dobiti licencu. Ukoliko šampion Republike Srpske ne bude dobio licencu odluku ko će biti novi premijerligaš donijeće Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali je uslov da taj klub prije toga dobije “zeleno svjetlo” Komisije za licenciranje – naglasio je Zeljković.

U posljednje vrijeme se sve češće pominje da bi 12. član elite BiH mogao ostati Radnik, ali šanse za to su više nego minimalne. Naime, propozicijama takmičenja ekipa, koja je izgubila status premijerligaša u završenoj sezoni, a nije zauzela posljednje mjesto može ostati u eliti samo ako neko od preostalih klubova nije dobio licencu. U ovom slučaju to je nemoguće, jer su svi dobili “zeleno svjetlo” Komisije za licenciranje FSBiH.

– Naravno da nam je želja da u eliti BiH igra šampion Republike Srpske. Krupa je već bila premijerligaš i imala nekoliko sezona zapaženu ulogu u ovom takmičenju, ali još uvijek čekamo na njihov zvaničan stav po ovom pitanju. Što se tiče preostala tri kluba, koja će biti na licenciranju teško je u ovom trenutku reći ko će od njih dobiti licencu, tako da je još rano govoriti kakva bi mogla biti odluka Izvršnog odbora FSRS – nastavio je Zeljković.