Ono što je trebalo uvijek da bude, konačno je ugledalo svijetlo dana, i to na prijedlog predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Vice Zeljkovića, da se finale Kupa Srpske “Dr Milan Jelić” uvijek igra u Banjaluci na Gradskom stadionu!

-To je prvobitna ideja u povoju Saveza još 1993. godine donesena, a mi na 30 godina – jubilej ovog najstarijeg takmičenja na prostorima današnje BiH treba to da poštujemo. Prijedlog je da se finale Kupa za 2023. godinu, ali i u budućnosti igra na Gradskom stadionu u Banjaluci i da ovo takmičenje podignemo u narednom periodu, na mjesto koje mu i pripada – istakao je Vico Zeljković, prvi čovjek Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Prijedlog je usvojen jednoglasno na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora FSRS, tako da će se finalni susret Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” odigrati u srijedu, 7. juna na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Prije toga igraće se i polufinala, i to u terminima 12. aprila i 3. maja iduće godine. Plasman u polufinale Kupa Republike Srpske obezbijedili su sastavi Krupe, Laktaša, Zvijezde 09, dok Slavija u četvrtfinalu čeka pobjednika duela Sutjeska – Borac BL, koji se igra u Foči u četvrtak, 24. novembra.

Trofej brani ekipa Krupe, koja je u prošlogodišnjem finalu na dobojskim “Lukama” savladala Rudar Prijedor.