Ako je i bilo dileme, ko bi mogao zasjesti u fotelju prvog čovjeka FSRS, jer se spekulisalo, da će aktuleni predsjednik FS Republike Srpske Vico Zeljković, kandidaturom u Sarajevu, napustiti tu funkciju, one su razriješene!

– Ostajem na čelu FSRS i u sledećem mandatu – započeo je Zeljković priču za naš portal.

– Naravno, to sve trebaju sprovesti delegati, ali i PFS, a koliko sam upoznat, većina područnih saveza (PFS Banjaluka, PFS Gradiška, PFS Prijedor, PFS Istočno Sarajevo, PFS Bijeljina, PFS Trebinje) predložiće mene da nastavim započeti posao. Uz sve to, biću i kandidat za predsjednika FSBiH. Zašto ostajem na čelu FSRS? Prije svega želim završiti započeti posao, a to je afirmacija fudbala Srpske na svim nivoima. U pitanju su veliki infrastrukturni projekti, kao i pomoć klubovima. Već neke detalje i znam, ali neka sada za javnost ostane tajna. Ušli smo u reorganizaciju FSRS, vrijeme je za mlađe kadrove, ali i sve one koji žele pomoći fudbalu. To znači da žele uložiti sebe, svoj novac, ali i vrijeme u fudbal Srpske, a ne da od istoga traže korist. Mogu samo reći da su u pitanju veliki projekti, koji će podići ljestvicu u Srpskoj na mnogo, mnogo veći nivo, onaj koji je u ovom trenutku nezamisliv, a ta vremena nisu daleko – poručio je Zeljković.

Pred nama je vrijeme, kada se više neće moći desiti da neko “slučajno” zaluta u elitu, ili “namjerno” neće da igra istu.

Sistemski se radi i reorganizacija liga, koja podrazumijeva prije svega vraćanje sportske centre u prvi plan.

– Prva liga ide na 16 klubova. Nećemo nigdje žuriti, pred nama je taj period. Biće dosta novina, naravno pozitivnih, očekujem veliki iskorak u kvalitetu, broju publike na tribinama. Mnogi klubovi su krenuli sami u sređivanje infrastrukture, i to nas veoma raduje, i znaćemo to cijeniti u narednom periodu. Pred nama je vrijeme, kada se više neće moći desiti da neko “slučajno” zaluta u elitu, ili “namjerno” neće da igra istu. Bilo je dosta anomalija, koje ćemo u hodu prepravljati, ali znam da kada krene lopta sa centra, sve će biti drugačije. Pred fudbalom Srpske je svijetla budućnost. Upamtite to, i bez obzira na kritike, opoziciju, ili one koji bi samo pametovali, a ništa nisu uradili ni u svom dvorištu, dolaze vremena kada će biti šampion ili pobjednik Kupa Srpske opet imati težinu. I to kakvu – zaključio je Vico Zeljković, mogli bi smo reći, novi – stari predsjednik FSRS. Ili ako vam ljepše zvuči, i budući. Neminovnost, i realnost, kako u fudbalu Srpske, tako i fudbalskom Sarajevu.

Što prije to prihvate, biće bolje svima….