Fudbaleri Željezničar Sport team slavili su ubjedljivu pobjedu u premijernom meču 10. kola m:tel Prve lige Republike Srpske, pošto su na “Predgrađu” savladali Borac iz Kozarske Dubice sa 6.0!

Bila je to igra mačke i miše od samog starta utakmice, izabranici trenera Asmira Avdukića pokazali su veliki kvalitet, i lako izašli na kraj sa indisponiranim dubičanima, kojima ovakvom igrom predstoji sigurno borba za opstankom među prvoligašima.

Za Želju su pogodili Petrović u 22. minutu, te Đogić u 40. minutu. Drugo poluvrijeme otvorio je sa dva pogotka Danilo Teodorović u 48. i 64. minutu, a u strijelce su se još upisali Bilal u 68. minutu sa bijele tačke, te Blanuša u 85. minutu.

Ovim trijumfom prvoligaš iz Banjaluke probio se na sedmu poziciju sa 16 bodova, dok je Borac 13. sa sedam bodova na svom kontu.

– Zadovoljan sam i ja ali i svi u klubu. Važno je igrači napreduju, i da smo bolji nego na startu. Idemo u dobrom pravcu. Imamo mladu ekipu, dosta juniora, trebalo im je da se priviknu na seniorski fudbal. Tu je sedam igrača 2003. koji su standardni i to je velika budućnost ovog kluba – naglasio je Asmir Avdukić, šef Stručnog štaba Željezničar Sport team.

ŽELJEZNIČAR SPORT TEAM – BORAC (KD) 6:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Petrović (22), 2:0 Đogić (40), 3:0 Teodorović (48), 4:0 Teodorović (64), 5:0 Bilal (68, penal), 6:0 Blanuša (85). Stadion: “Predgrađe”. Gledalaca: 100. Sudija: Bojan Rakić (Bijeljina). Pomoćnici: Dejan Lazić i Darko Vukojević (oba iz Doboja). Delegat: Ilija Smiljanić (Nova Topola). Kontrolor: Dragan Skakić (Gradiška). Žuti kartoni: Ružičić, Bilal, Banjac (Željezničar Sport team), Bunić, Pekić, Mršić, Kovačević (Borac KD).

Željezničar Sport team: Stupar, Račić (od 46. Jević), Sladojević, Banjac, Bilal (od 72. Jovandić), Ružičić (od 46. Baštić), Đogić (od 55. Blanuša), Kalabić (od 72. Janković), Miladinović, Teodorović, Petrović.

Borac (KD): Orlando, Bunić, Mršić, Ćulibrk, Milenković, Kovačević, Suljić (od 80. N. Krneta), O. Krneta (od 60. Vučen), Mikić, Pekić, Radaković.