Nema zime na “Predgrađu”!

Prvoligaš Željezničar Sport team radi punom parom već pet dana, akao po pravilu posljdnjih godina na januarskom okupljanju uvijek još mlađa ekipa, nego što je završila jesen!

– Ekipi smo priključili nekoliko juniora (2004), cilj je uvijek da damo punu afirmaciju igračima koji su ponikli na “Predgrađu”, i izbacimo neko novo lice, kao što smo to radili godinama unazad. Testirali smo sve igrače, i sada krećemo maksimalno – kaže Asmir Avdukić, koji za sada na raspolaganju ima 22 igrača.

Nije bilo previše turbulentno, kada je u pitanju zimski prelazni rok, za sada samo jedan odlazak iz Želje, riječ je o Davorinu Periću, koji je pojačao jesenjeg šampiona drugoligaškog Zapada, sastav Laktaša, a još uvijek neizvjestan je status i Banjca.

– U naše redove stigla su dva mlada, ali jako talentovana igrača. Riječ je o Nikoli Iviću (Zvijezda Gradačac), te Nikoli Sušiću (Sutjeska). Vrlo lako su se uklopili u naš proces rada – naglasio je Avdukić.

Kompletne pripreme Željezničar Sport team odradiće na svom terenu u “Predgrađu”, a Avdukić je već dogovorio i sve kontrolne susrete, a biće ih šest.

– Sledeće subote (29. januara) igramo sa BSK-om, potom 6. februara slijedi duel sa Ljubićem, a onda putujemo u Međugorje na megdan imenjaku iz Sarajeva, premijerligašu Željezničaru (11. februara). Četiri dana kasnije (15. februara) slijedi duel s Borcem iz Kozarske Dubice, pa okršaj sa Kozarom (19. februara), da bi generalka bila protiv Laktaša (26. februara) – raportirao je plan priprema Asmir Avdukić.

Željezničar Sport team imao je sasvim solidnu polusezonu iza sebe, jesen na prvoligaškim terenima Srpske završio je na sedmoj poziciji sa 23 boda.