Na “Predgrađu” se obaraju mnogi rekordi….

A, jedan je stigao minulog vikenda, i teško da će ga ko oboriti u skorijoj budućnosti, barem u saveznim rangovima takmičenja. Naime, na golu Željezničar Sport team stajao je 17-ogodišnji kadet Nikola Ćetković, reprezentativac BiH, a kako je obavio posao, možda najbolje govori rezultat, bilo je 4:0 za domaći tim. , pazite sad ovo: na klupi, zamjena Ćetkovića bio je Aleksa Stupar, momak rođen 2003. godine! Dakle, golmanski tandem sa “Predgrađa” imao je ukupno 33 godine, zajedno manje, nego što većina ekipa ima golmane među stativama. Treba napomenuti da je u kompetnom zapisniku sa meča od 18 imena, čak njih 16 bilo ispod 21 godine, a Kuzmanović i Milanović daleko su od zenita, koju godinu stariji od golobradih mladića.

A, da na “Predgrađu” stasava sjajna plejada golmana pod budnim okom “učitelja” Asmira Avdukića i Ognjena Šatare, jasno je već odavno svima. Na raspolaganju imaju 24 golmana, od cicibana, pa do juniora, starijih nemaju!

Još jedan izdanak se nazire, a to je Sergej Šatara. Ovaj 11-ogodišnji čuvar mreže svojim odbranama privlači veliki broj ljubitelja fudbala na tribine za vrijeme najmlađih utakmica, a njegov talenat zapazili su i u Crvenoj zvezdi, pa Ognjen već poodavno sa beograđanima ide na gotovo svaki turnir u Evropi, gdje gostuju “crveno-bijeli”.

Nema sumnje da će Željina golmanska škola vrlo brzo odjeknuti i na mnogo širim meridijanima, jer za Ćetkovića već stižu pozivi velikog broja renomiranih klubova, a za njim stuiže cijela plejada sličnih momaka.

Mladost je uvijek u plusu, to najbolje znaju na “Predgađu”…..