“Čuveni” termin, nedjelja 11 časova Sportski centar ” Drago Kovačević”, otišao je u fudbalsku istoriju!

Naime, Takmičarska komisija drugoligaškog Zapada donijela je odluku da se utakmice Jedinstva u Žeravici od sada igraju u terminu ostalih mečeva, kako to propisi nalažu.

Jedinstvu uvijek ostaje dostupan termin od 11 časova, ali u nižim rangovima takmičenja, od Regionalne, pa do najniže, u njihovom slučaju Opštinske lige.

Na taj način skinuta je stega sa gostojućih klubova, koji su morali poraniti u 4-5 časova ujutru, da bi stigli u Žeravicu, i onda odigrali “mušku” utakmicu. Posebno se to odnosi na one najudaljenije klubove iz Slatine, Šamca, Doboja, Teslića, ali i ostalima, jer zaista nije lako ukomponovati sve, od prevoza, doručka…da bi se stiglo na vrijeme u Žeravicu.

Ljubitelji fudbala u gradu na Savi ovu vijest su primili pomalo sa negodovanjem, jer navika je bila da se poslije Žeravice ide na neki od derbija “Kajzerice”, ovako sada će se morati birati.

Naš portal, kao i mnoge stvari ranije, ovu mogućnost je nagovijestio promjenom fudbalskih struktura u vrhu FSRS, jer i na našu adresu dolazile su “žalopojke” klubova da igraju u gotovo nemogućim uslovima. Najidealnije u takvim okolnostima bilo bi prenoćiti, ali ko to danas može na drugoligaškim terenima.

Naravno, Jedinstvu uvijek ostaje dostupan termin od 11 časova, ali u nižim rangovima takmičenja, od Regionalne, pa do najniže, u njihovom slučaju Opštinske lige.