Zbog teškog stanja u klubovima širom Grada, u malim banjalučkim klubovima sve je više nezadovoljstva prema Administrativnoj službi grada. Uveliko je počela sezona u svim ligama ,a još nije isplaćeno klubovima ništa. I pitanje kada će biti?

Prošla sezona je teškom mukom završena, a koliko klubovi dobiju od grada nisu u stanju da funkcionišu jednu polusezonu, pa se sve više postavlja pitanje, šta će biti sa onima koji fudbal igraju rekreativno, imaju tradiciju, ali nemaju više čime “poduprijeti” sve ono što takmičena traže.

Klubovi imaju velike troškove plaćanje službenih lica, akontacija, registracija igrača, kartona, putovanja, hrane, opreme, održavanja terena i td.

– Napravili smo nalog za isplatu isti dan kad smo dobili pravdanje, i isti odnijeli u službu za finansije, i to više nije u našoj nadležnosti – odgovor je iz Odjeljenja za sport, prebacujući lopticu na neki drugi sektor.

Ovdje nije riječ ni o kavoj politici, stranačkim dresovima, već preživljavanju 20-ak klubova kojima je došlo do guše. Banjaluka i onako izdvaja u procentima najmanje za sport, pa onda nije teško zaključiti da klubovima iz “bundeslige” ostaju mrvice.

Hoće li neko čuti vapaj, ili ćemo svaki dan imati po neki klub koji je stavio katanac do boljih vremena, u optimističkom tonu, ili zauvijek, ako želimo da budemo optimisti…..