Skupštinska većina u Banjaluci nije podržala odluku da se FK Budućnost iz Šargovca produži korištenje prostora (balon, svlačionice), što je izazvalo bijes i ogorčenje građana, sportista, roditelja djece koja treniraju u Šargovcu kao i odbornika u Skupštini grada.

Mještani i roditelji kažu da je „inicijativa“ o nepodržavanju odluke o korištenju prostora dogovorena u SNSD-ovom partijskom ogranku u Šargovcu, gdje je predsjendik SNSD Šargovac Rajko Radaković dogovorio „udar“ na klub.

Fudbalski klub Budućnost iz Šargovca na treninzima okuplja preko 80 djece i mladih, ima odlične rezultate ali i tradiciju, kao klub koji je osnovan daleke 1972. godine. Uprava kluba se nakon neusvajanja odluke obratila gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću koji im je poručio da se ponovo obrate Skupštini sa inicijativom čim se za to steknu zakonski uslovi.

Roditelji djece koja treniraju u FK Šargovac takođe najavljuju da će od odbornika koji čine većinu u Skupštini grada zahtijevati da objasne javnosti zbog čega je odbijena odluka o produženju korištenja prostorija kluba.