“Kad je nešto dobro, onda samo se budala toga stidi”, a izgleda da u Aleji Svetog Save ima ih na pretek….

Željezničar Sport Team već godinama unazad priča ispisuje jednu od najljepših priča na ovim prostorima, barem fudbalsku, daleko od neke pompezne scene, radeći tiho u skromnim uslovima, proširujući se onoliko koliko mogu, i ništa više od toga.

Iako je kancelarija FSRS samo nekoliko stotina metara od “Predgrađa”, teško je nabrojati sve gafove koji su stizali iz vrhuške srpske kuće fudbala, kada je u pitanju ovaj kolektiv. Neki će ih pamtiti dugo, mi ih nećemo opisivati, ali spomenućemo poslednja dva koja su se desila u poslednjih nekoliko dana….

Iako je na rasporedu bilo 28. kolo, na “Predgrađu” su spremali feštu proslave titule i plasmana u Prvu ligu RS. Atraktivan protivnik (Sloboda), lijepo vrijeme, okupljeno 500 dječaka (slovima petsto i brojem 500….), uz te dječake još najmanje toliko roditelja, veliki broj sportskih radnika, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Upravnog odbora FK Borac Branko Kovačević, i mnogi mnogi drugi…. Iz želje su tražili da im FSRS izađe u susret i dodijeli pehar koji s osvojili na terenu, a zamislite drskosti stigao je odgovor: “Ne može, imate igrati još dva kola, teoretski možete ne odigrati dvije utakmice, i onda vas izbacujemo u niži rang takmičenja”!  U moru autogolova FSRS je sebi zabio još jedan, jer poslednje kolo kada nekoga pošalju na “Predgrađe” dobiće samo salvu zvižduka, i ništa više… Da je bilo kako treba, predsjednik FSRS ili generalni sekretar u svečarskom ambijentu dobili bi aplauze. Ovako i dalje ostaju zloće onima koji im omogućuju da žive na njihov račun….

Istog dana određeno je u kancelariji FSRS da završnica pretpionirskog turnira za šampiona RS igra se u Banji Vrućici. Za domaćinstvo je aplicirao i Željezničar Sport Team, ponudivši sigurno najbolje uslove, i vrhunske goste koji bi toj priredbi dali potreban rejting. Uz dužno poštovanje, Teslić to neće imati, ali neko se dosjetio da presječe već 26. maja, iako su se kandidature primale do 29. maja.

Željezničar Sport Team i pored svega nije okrenuo leđa kući u kojoj traži zaštitnika, a ne nekoga ko će ih uvijek šibati bičem. Do sada je taj bič uvijek bio u kancelariji FSRS….