Gadosti i fašizma iz Sarajeva svakog dana!

Dovoljno je pogledati najavu meča Sarajevo – Borac, pa da vidite gdje je danas olimpijski grad, duboko potonuo, rekli bi čak i više nego početkom 90-ih godina prošlog vijeka, odnosno mnogo više podsjećaju na 40-e, kada su bili samo sluge Paveliću i NDH hordašima.

Na utakmicama Premijer lige BiH nema publike, ali zato se transparenti kače, kako ko i gdje hoće. Tako je i na “Koševu”, koje je od nedavno i formalno u vlasništvu FK Sarajevo postavljen transparent dobrodošlice banjalučanima:

– Dobrodošli vicešampioni!

Ali i laiku je jasno jer prva tri slova VIC, i pretposljednje O u drugoj su boji i jasno aludiraju na novog predsjednika FSBiH Vicu Zeljkovića.

Biće zanimljivo vidjeti, hoće li transparent biti uklonjen prije početka meča, ali na ovakve provokacije treba da reaguju takmičarski i disciplinski organi FSBiH. Jer ako neko unaprijed zna da si došao da izgubiš, bolje i ne igrati fudbal. Ali kako ga sami zapliću, uskoro će Sarajevo igrati u svom fildžanu, a poželiće se Gradskog, Pecare, Bijelog Brijega….oni će igrati neke svoje lige, svjetlije, bezbjednije za budućnost.

Živi bili…..