Nakon jednomjesečne pauze fudbaleri Tekstilca započeli su pripreme za sezonu 2019/20, koja će prema ocjenama fudbalskih znalaca zasigurno biti najveći izazov od kada su “krojači” u Prvoj ligi Republike Srpske.

Od ranije je stav rukovodstva kluba da se zahvali pojedincima zbog destruktivnog ponašanja, te da se podmladi igrački kadar.

– Nekima smo se zahvalili, jer nijedan igrač ne može biti iznad kluba, ali vrijeme će pokazati svoje. Poteškoće sa kojima ćemo se susretati rješavaćemo u hodu i moramo znati da imamo dovoljno vremena da sve nadoknadimo. Cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman – poručio je igračima na prozivci predsjednik kluba Predrag Drinić, zaželivši svima puno sreće u predstojećoj sezoni.

Tekstilac će i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi Danimir Milkanović, a njegov pomoćnik biće Čedomir Ćulum.

– U malom smo zaostatku sa početkom priprema, ali ćemo to predanim radom da nadoknadimo. Prilagodićemo sistem rada i spremno dočekati sezonu. Kako će biti puno novih lica, paralelno ćemo se i uigravati – rekao je strateg “krojača” Danimir Milkanović.

Na prozivci Tekstilca pojavili su se „starosjedioci“ Duško Pećić, Dejan Plisnić, Dušan Marić, Dejan Ćorić, Benjamin Vugdalić, Saša Đuričić, Davor Vukadinović, Dražen Vukadinović i Vedran Mićić.

Opremu kluba su zadužila i dva pojačanja. Ljubitelje fudbala u Derventi obradovaće povratak 23-godišnjeg Dejana Zarića, polivalentnog igrača koji je ostavio sjajan utisak u proljećnom dijelu pretprošle sezone u dresu Tekstilca, kao i njegov vršnjak Stefan Milojević, snažni krilni napadač pristigao iz Jedinstva iz Žeravice. Mladi veznjak Zvijezde 09 Vladan Tomić nalazi se na probi.

Iz kluba najavljuju da lista pojačanja nije zaključena, te da će u narednih nekoliko dana stići još novih lica.

U narednoj sezoni plavi dres neće nositi Milan Brković, Zlatko Duspara, Ozren Perić, Igor Susaković, te Dragiša Stanić i Miloš Đorđević, dok su u toku pregovori sa Draganom Jolovićem i Vladankom Komlenovićem oko nastavka saradnje.

Prvenstvo počinje 10. avgusta.

“Derventacafe”