Pogubna politika, koju vodi aktuelno rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske, na žalost, svakodnevno dolazi do izražaja, gdje se ingerencije iz Srpske kuće fudbala iz Banja Luke prenose u Sarajevu, čak i bez ikakve pompe, uz svesrdnu saglasnost čelnika FSRS.

Iako Republika Srpska sa aktuelnim rukovodstvom, bije tešku bitku za očuvanje svog identiteta, dotle je fudbal u Srpskoj, na čelu sa dvojcem Kovačević-Petković, odavno digao bijelu zastavu.

U eri predsjednika Kovačevića, niti jedan fudbalski radnik, ne može naći svoje mjesto u FSBiH na iole značajnijoj funkciji. Kandidat FSRS ne može biti predsjednik FSBiH, ne može biti ni selektor seniorske reprezentacije BiH, ali ni direktor reprezentativnih selekcija.

Najnovije najave o povlačenju Jasmina Bakovića sa mjesta generalnog sekretara FSBiH, jasno ukazuju da Sarajevo već ima rješenje i da ne trebaju nikakve konsultacije, pogotovo sa FSRS. To mjesto je već planirano za bivšeg sudiju Elmira Pilava, aktuelnog direktora Sektora za takmičenje i upravljanje događajima u FSBiH. Pitamo se da li ni mjesto generalnog sekretara ne može pripasti nikome iz FSRS. Izvjesno je samo da će klimoglavci iz FSRS u Izvršnom odboru glasati za ovaj prijedlog novog-starog predsjednika FSBiH, Dine Begića.

Kovačeviću, tom Kalimeru iz Žeravice i njegovom garderoberu Rodoljubu Petkoviću ostaje samo da se nadaju plasmanu reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, pa da i njih povedu sa sobom.

Na žalost, godine pred nama, pokazaće svu pogubnost politike iz FSRS, koja nas je već dobro unakazila, a nemamo se čemu nadati ni u budućnosti.