Još ne znam da li idem ili ostajem, svaki čas se nešto može promijeniti, ali ako uđem u avion za Antaliju, najvjerovatnije ostajem u Borcu.

Istakao je ovo jedan od najboljih fudbalera Borca u prvom dijelu sezone Goran Zakarić, koji je jesenas odigrao 18 utakmica i postigao osam golova, uz šest asistencija. Njemu ugovor sa Banjalučanima ističe 4. februara, a dogovor je sa upravom “crveno-plavih” da će odluku da li ide ili ostaje donijeti do polaska na pripreme u Antaliju, koji je planiran prekosutra.

– Moj prvenstveni cilj je odlazak u inostranstvo, prelazak u Sarajevo koji je pominjan u medijima nije bio opcija. Teško je reći šta će donijeti naredni dan ili dva. Ima nekoliko ponuda, ali ne vrijedi o njima pisati ako od toga neće biti ništa. Kako sada stvari stoje, ako odem na pripreme u Tursku, gotovo je sigurno da ostajem u Banjaluci – naglasio je Zakarić.

Ovaj fudbaler rođen u Gradišci ponikao je u Kozari, potom je igrao za Široki Brijeg, zagrebački Dinamo, Lokomotivu, Zrinjski, Slaven Belupo, Željezničar, Partizan, a prije Borca nastupio je i u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove.

– Dosta sam se već fudbalski nahodao i promijenio sredina, tako da mi nije prvenstveni cilj samo da odem, već i da to bude neka adekvatna sredina – nastavio je Zakarić.

U Borac je stigao prošlog februara i kaže da nije požalio.

– Stvarno je to neka mnogo bolja priča nego prije nekoliko godina, kada je klub bio u velikim minusima. Vjerujem da i u ovoj sezoni Borac ima velike šanse da izbori plasman na evropsku scenu, bilo da ja ostanem ili odem – rekao je Zakarić.

Zadovoljan je urađenim u prvom dijelu priprema.

– Naš novi šef stručnog štaba Marko Maksimović unio je neke novine u treninge i oni su nekako zanimljiviji i relaksiraniji. Tu je i nekoliko novih igrača, koji su se dobro uklopili i siguran sam da će ostatak priprema proteći u najboljem redu, ali i da će Borac ostvariti zacrtane ciljeve u nastavku sezone – dodao je Zakarić.

“Glas Srpske”