Povratnik Goran Zakarić, jedno od najzvučnijih pojačanja Borca, ubijeđen je da će dolazak trenera Nenada Lalatovića na Gradski stadion biti pozitivan impuls koji će klubu pomoći da ostvari ovosezonske ambicije – osvoji barem jedan trofej i izvadi novu evropsku vizu.

Zakarić je dobro poznato lice u Platonovoj, sa “crveno-plavima” je uzeo posljednju šampionsku krunu, nakon čega se otisnuo u saudijsku avanturu braneći boje Ohoda. Potom je stigao na prekretnicu.

Na stolu je imao više ponuda, mjerkao je opcije, a onda je na Borčev poziv odgovorio sa “da”.

– Sa čelnicima kluba sam bio u gotovo svakodnevnom kontaktu. Hvala im na povjerenju i strpljenju. Imao sam neke ponude, čekao da vidim kako će se sve razviti, ali kako me te opcije nisu zadovoljile, odabrao sam Borac – izjavio je Zakarić za Glas Srpske.

Zatim je nastavio u istom dahu, otkrivajući da ga je dolazak Lalatovića na klupu “pogurao” da potpiše ugovor:

– Dopala mi se ova nova priča. Lalatovića znam dok je vodio Radnički Niš, a ja igrao za Partizan. Ne sumnjam da će donijeti nešto novo, od vođenja utakmica, euforičnosti prema klubu, igračima, navijačima, ambicijama. Biće to osvježenje za Borac i Banjaluku. Vjerujem da ćemo napraviti dobre stvari.

Naš sagovornik zna kako se osvajaju titule. Pred novu avanturu ne želi da obeća novu, ali poručuje da je cilj ostvariv uz zajedničko zalaganje svih Borčevih struktura.

– Došlo je dosta kvalitetnih igrača, provjeren trener i stručni štab. Poznajem i ljude iz kluba i znam koliko su posvećeni cilju. Ne mogu da obećam da ćemo sigurno osvojiti jedan od trofeja. Ali, uz zalaganje svih nas, navijački vjetar u leđa i atmosferu koja nas je krasila prije dvije sezone, ubijeđen sam da ćemo stići do cilja – dodao je Zakarić.

Prije toga, slijedi evropska odiseja. Iskusno krilo ne krije optimizam pred okršaj sa B36 Toršavnom, a potom i potencijalnim dvobojem sa Tre Fiorijem ili Fola Ešom.

– Rivale ne poznajemo dobro, ali ćemo se na vrijeme spremiti. Potcjenjivanja ne smije biti. Idemo korak po korak. Ovo je velika prilika za klub. Nadam se da možemo stići daleko – zaključio je Zakarić.