Direktor Borca Dejan Lukendić istakao je da na Gradskom stadionu još uvijek vjeruju da će u nastavku sezone jedna od uzdanica “crveno-plavih” biti Goran Zakarić, kojem narednih dana ističe ugovor sa Banjalučanima.

– Zakarić ima čvrst dogovor sa upravom kluba da će u slučaju da ne pronađe inostrani angažman ostati u Borcu, tako da ne bih htio da komentarišem njegov eventualni prelazak u Sarajevo. Bilo kako bilo, stav kluba je da ćemo na njegovu odluku čekati do polaska u Antaliju 29. januara – naglasio je Lukendić.

Fudbaleri banjalučkog premijerligaša vratili su se sa šestodnevnih priprema u Trebinju, ali bez odigrane utakmice sa Leotarom.

– Imali smo stvarno odlične uslove za treniranje, a ono što je najvažnije, radili smo na terenu sa prirodnom travom. Utisak je jedino pokvario posljednji dan kada smo trebali odigrati kontrolni susret sa Trebinjcima, ali zbog jake kiše i natopljenog terena to nismo uspjeli. Nismo željeli da u takvim uslovima rizikujemo eventualnu povredu nekog fudbalera – istakao je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Na povredu zadnje lože žali se iskusni štoper Marko Jovanović, koji je posljednjih dana radio smanjenim intenzitetom.

– Vjerujem da nije ništa ozbiljnije u pitanju i da će se i on naći među putnicima za Antaliju. Još nismo odlučili koji će sve igrači putovati, ali je sigurno da će ih biti tridesetak, baš kao i u Trebinju – dodao je Maksimović.

“Glas Srpske”