Na poimeničnom popisu 83.145 žrtava u logoru Jasenovac koji se može pregledati na zvaničnom sajtu ovog spomen područja, a koje je pod upravom Republike Hrvatske, aktuelni fudbaleri hrvatske reprezentacije – koji su ispraćaj na SP imali u Vukovaru i u Rusiju ponijeli repliku zastave koja se vijori nad Kninom od protjerivanja Srba, koji se raduju pevajući ustaške pjesme i slave današnju Ukrajinu, i koji pred utakmicu najavljuju da će napraviti novu Oluju – mogu da pronađu sledeće:

(U zagradi piše nacionalnost žrtava prema podacima ustanove Spomen područja Jasenovac.)

Badelj – 1 (Hrvat)

Bradarić – 14 (13 Srba i 1 Musliman)

Brozović – 1 (Hrv)

Vukojević – 32 (Srb)

Kalinić – 17 (Srb)

Kovačić – 80 (54 Srb, 15 Roma, 11 Hrv)

Kramarić – 6 (4 Hrv i 2 Srb)

Lovren – nema, ali ima Lovrenović – 7 (Srb)

Modrić – 5 (Hrv)

Perišić – 19 (Srb)

Pjaca – 2 (Srb)

Rakitić – nema, ali ima Rakita – 2 (Srb) i Raketić 4 (Srb)

Rebić – 6 (Srb)

Subašić – 11 (7 Srb, 3 Mus, 1 Hrv)

Ćorluka – 5 (Srb)

Car – 3 (2 Jevrejina i 1 Hrv).

Jasno je da navedeni podaci o nacionalnom identitetu jasenovačkih žrtava nisu plod srpske mitomanije, ali i to da je nacionalnost ovih prezimena potvrđena upravo time što su njihovi nosioci stradali u Jasenovcu.

Ponižavanje, a potom i konvertiranje Danijela Subašića, podstaknuto mentalnom represijom nad njim u tradicionalnom austro-vatikanskom stilu, dio je kontinuiteta za koji smo odgovorni svi, svako prema svom pozivu. Ako se neko pita kako je to pokatoličavanje Srba o kojem slušamo i čitamo izgledalo pred očima, uživo, vremenski neposredno, neka u svim vidovima sadašnjice sagleda slučaj ovog momka, Srbina do prije nekoliko godina.

Zato i “vatreni” doček u Hrvatskoj sa Tompsonom, koketiranjem i to otvorenim sa ustaštvom nikoga i ne čudi. Jer kako kaže stara poslovica “Turčin je krvav do lakata, a poturica do ramena”. Poslovica koja danas najbolje prolazi u Hrvatskoj…..