Aleksandar Vukotić ljetos je iz redova Krupe prešao u redove prvoligaša Belgije Vasland Beveren. Iako je to malo ko očekivao, 23-ogodišnji fudbaler rođen u Kraljevu, za kratko vrijeme nametnuo se u novom klubu i zborio status standardnog prvotimca, a dobrim partijama vrlo brzo je skrenuo pažnju na sebe i mnogo većih klubova. iako je Beveren u donjem dijelu tabele, nalazi se na 14. poziciji sa 11 bodova, Vukotić istiće da je prelazak u redove ovog kluba bio pun pogodak.

O razlikama u državi, ligama, klubovima za naš portal priča Aleksandar Vukotić:

-Velika je razlika! Od infrastrukture do načina igre, kriterijuma suđenja. Svaki od terena u ligi je na vrhunskom nivou i na svakoj utakmici ima minimun 4 do 5. 000 gledalaca, a znamo da se fudbal i igra zbog publike. Fasciniralo me je to što je sve na vrhunskom nivou i sve je mnogo,mnogo ispred BiH. Nažalost, tako je iako ja nikada ne bi mijenjao ono za ovo. Igrati protiv ekipa kao sto su Standard, Anderleht, Genk, Gent… je predobar osjećaj – ističe Vukotić.

Na pitanje šta mu nedostaje sa naših prostora imao je zanimljiv odgovor:

-Totalno je drugačiji način života. Drugi mentalitet, tako da mi fali skoro sve, hahaha……

I dalje prati Premijer ligu BiH, pogoovo igre svog bivšeg kluba Krupe.

-Ne ide mom bivšem klubu, ali vjerujem da će se izvući, greške koje su rađene jesenas otkloniti i sa novim rosterom krenuti u osvajanje boova koje bi garantovalo opstanak. 

U međuvremenu Vukotić je dobio i bh papire, pa sada sa “plavim” pasošem možda zaigra i za “zmajeve”. Procurila je informacija da se već nalazi na skeneru selektora Roberta Prosinečkog:

-Ne znam i ne opterećujem se time. Fokusiran sam na teren, pa kad god, i ako bude. Nisam bio u kontaktu ni sa kim, ali znam da ako budem igrao u kontinuitetu, poziv neće izostati –zaključio je stameni štoper iz Belgije, Aleksandar Vukotić.