Uništavanje i cijepanje bilborda sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici je vandalski čin, izjavio je Mladen Grujičić, načelenik ove opštine.

On kaže da je opštinska vlast postavila bilbord u naselju Učina Bašča u znak zahvalnosti za darovanu pomoć.

On je ocjenio da je ovaj vandalski čin to odraz nerazumijevanja i neizliječive mržnje prema Vučiću i Srbima, kao i nepostojanja želje za zahvalnošću i pomirenjem.

– Slučaj smo prijavili policiji, ali ovo je potvrda da je mržnja u ovoj sredini veoma izražena i 25 godina nakon rata – rekao je Grujičić.

On je istakao da je plakat postavljen kao znak zahvalnosti za višemilionska sredstva, koja je Vučić darovao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj.

– To smo osjećali kao obavezu jer je pomoć Srbije mnogo doprinijela da se poboljšaju uslovi života u ovoj opštini. Te donacije neće prestati i to smeta onima koji nisu za suživot i pomirenje. Plakat su pocijepali i pokazali da ne prihvataju ispruženu ruku pomirenja iz susjedne države – ocjenio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, ovo je nastavak otvorene mržnje koja je iskazana napadom na Vučića u Potočarima 2015. godine, za čije organizovanje još niko nije procesuiran iako su prikupljeni brojni dokazi o počiniocima. Grujičić kaže da je postavljen još jedan plakat sa Vučićevim likom kod zgrade pošte i da nemaju namjeru ponovo postavljati plakate na mjestima gdje su pocijepani.

“Večernje novosti”