U sportskoj dvorani „Obilićevo“ u Banjaluci  u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH  odigran je  meč između  KKI Vrbas i KIK Zmaj iz Gradačca. U derbiju kola banjalučani su bili bolji i pobijedili rezultatom 78:58 i tako ostali na čelu tabele sa pobjedama iz svih odigranih mečeva ovogodišnje Premijer lige. Gosti iz Gradačca koji su inače  jedan  od najtežih protivnika Vrbasa i ovaj put pokazali da su protivnik dostojan poštovanja.

Banjalučani su nastupili bez Štimca koji je imao temperaturu, pa su se na mjestu plejmekera mijenjali igrači koji to inače ne igraju. Početak utakmice  i prva četvrtina je pripala domaćinu u čijem sastavu se isticao Vlado Švraka koji je nepogrešivo pogađao gostujući koš. Ova četvrtina je završena rezultatom 19:8 za domaćina, koji je već u tom periodu pokazivao da protivniku neće prepustiti bodove iz ovog derbija.

U drugoj četvrtini gledaoci su vidjeli lijepu i borbenu igru pogađalo se sa obe strane, banjalučani su postigli 16 poena  a gosti 12 pa se na odmor otišlo rezultatom 35:20, to jest prednošću domaće ekipe od 15 poena razlike.

Treći dio igre donio je vrlo borbenu igru koju su domaći dobili sa minimalnih 18:17, pa se očekivalo da poslednja četvrtina donese pobjedu domaćoj ekipi koju je sa klupe pametno vodila Milica Gvozdenović uz asistenciju Elvira Modronje koji joj je  svojim ogromnim košarkaškim iskustvom pomogao da se igra kako to rukovodstvo kluba očekuje.

Poslednji dio utakmice bio je i najefikasniji, domaćin je u njemu postigao 25, a gosti 21 poena pa je na kraju na semafotu zapisan rezultat 78:58 za KKI Vrbas. U domaćoj ekipi raspoloženi su bili Švraka sa 27 poena i  Modronja 21, a dvocifreni učinak imali su i Demirović i Ćejvan,  a kod gostiju najefikasniji je bio kapiten Mulić. Recimo da u ekipi gostiju nije nastupio zbog povrede jedan od njihovih najboljih igrača Imširović, pa su i oni bili oslabljeni.

-Zmaj je jedan od najtežih protivnika i već godinama sa njima vodimo teške borbe. Bili smo bolji, igrali smo lijepo i efikasno  ali je to ipak pobjeda koja nam je uzela mnogo energije. Zadovoljni smo , čestitamo i protivniku na pruženoj korektnoj igri koja je bila ipak  nešto oštrija ali korektna -rekao je kapitem Ignjatović i dodao da ekipa iz utakmice u utakmicu raste, što ga raduje.

-Zadovoljan sam pobjedom, idemo korak po korak ka odbrani titula koji smo osvojili prošle godine i svjestan sam da imamo obavezu da ih odbranimo, a poznato je da je lakše titulu osvojiti nego je odbraniti, a mi smo baš pred tim izazovima – rekao je  po završetku ove lijepe košarkaške prestave Marinko Umičević, prredsjednik KKI Vrbasa najtrofejnijeg sportskog kolektiva u RS i BiH.

Vidosav Đurđević