Bivši reprezentativac BiH Ognjen Vranješ spletom sretnih okolnosti izbjegao je veliki zemljotres u Turskoj koji je odnio hiljade života, a ispostavilo se da mu je povreda možda i spasila život!

Naime, on se povrijedio prije nekog vremena na utakmici protiv Galatasaraja, nakon čega se vratio u rodnu Banjaluku na liječenje i malo prije zemljotresa napustio je Antakju koja je teško stradala u zemljotresu.

Tako se zahvaljujući povredi nije našao na mjestu velikog zemljotresa, a na društvenim mrežema objavio je nekoliko poruka podrške stradalima.

Ipak, te sreće nije bio njegov saigrač Kristian Atsu koji je bio u jednoj zgradi sa direktorom kluba Tanerom Savutom, a nakon što se ona srušila, ostali su zarobljeni i još uvijek se traga za njima.

 Bivši igrač Čelzija Atsu ipak nije pronađen ispod ruševina, napravljena je velika greška
Vranješ je ljetos napustio grčki AEK i postao novi igrač turskog prvoligaša Hatajspora i na taj način vratio se u Tursku u kojoj je od 2014. do 2016. godine upisao 36 nastupa noseći dresove Elazigspora i Gaziantepsora.

Hatajspor je za banjalučkog fudbalera 14. klub u karijeri dugoj 16 godina, a ove sezone je odigrao 15 utakmica u turskoj Superligi.