U stilu čuvene serije “Vratiće se rode”, tako se i brojni fudbaleri ponikli na Gradskom stadionu vraćaju da obuku dres Borca!

Poslije Bojana Puzigaće, Petra Kunića i Aleksandra Radulovića na Gradski stadion u Banjaluci sletjela su još dva bivša igrača Borca, Siniša Dujaković i Branko Ojdanić.

– Sa njima smo praktično sve dogovorili ostalo je da još riješe papirologiju u starim klubovima. Dujaković i Ojdanić su velika pojačanja za nas i na tome nećemo stati. Razgovaramo sa još nekoliko igrača, a da li će biti još novajlija biće poznato do kraja sedmice. Očekujem da do tada sve bude u potpunosti završeno sa ovom dvojicom, kao i sa Puzigaćom, Kunićem i Radulovićem sa kojima smo se dogovorili nekoliko dana ranije – rekao je sportski direktor Borca Oliver Jandrić.

Dujaković je ponikao u Borcu, gdje je bio sve do februara 2015. godine, kada je pozajmljen Kozari iz Gradiške. Ponovo se vratio u Borac, a odatle je proslijeđen Metalegeu iz Jajca. Poslije jednogodišnje pozajmice u novom premijerligašu prošlog ljeta potpisao je ugovor do 31. maja 2017, ali ga je na vlastiti zahtjev sporazumno raskinuo pred Novu godinu. Ojdanić je prošao mlađe kategorije “crveno-plavih”, da bi sa 19 godina otišao u Laktaše, a potom je igrao za Iskru iz Bugojna, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Kozaru, mađarski Pečuj, hrvatsku Istru 1961 i slovenačkog drugoligaša Brežice u koje je stigao u septembru 2016. i otišao poslije samo dva mjeseca.

Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo. Borčevo sam dijete i mnogo mi znači povratak u klub u kojem sam ponikao i želim da ostavim dubok trag. Jedan od razloga povratka je što vidim da u klubu duvaju neki novi vjetrovi i što se vraćaju igrači koji znaju šta znači Borac na ovim prostorima – naglasio je Dujaković.

Na Gradskom stadionu u nastavku sezone htjeli bi da u svojim redovima vide još nekoliko igrača, a to se odnosi prije svega na Miloša Đorđevića (Slavija), Dejana Govedaricu (Sloboda Tuzla), Bojan Burazor (Rudar Prijedor) i Miloša Čudića (Rad), a nije nemoguća misija da u “crveno-plavom” dresu ponovo zaigra i Fedor Predragović, koji istina ima nekoliko inostranih ponuda, ali njegova ljubav prema Borcu nikada nije bila upitna,…