Aleksandar Savić, računovođa i vlasnik knjigovodstvene agencije u gradu na Sani poznat je kao strastveni ljubitelj fudbala.

Kancelariju je ukrasio na neobičan način, a kada mu u posjetu dođu inspektori kaže da su iznenađeni i priznaju da su pomislili da su došli u kancelariju UEFA.

Hobi mu je skupljanje dresova fudbalskih ekipa, klubova i reprezentacija, a njegovu kolekciju krase dresovi najpoznatijih fudbalera. Više od deset godina Aleksandar vrijedno skuplja dresove i druge sportske rekivzite.

Prvi dres koji sam dobio je dres Mančester Junajteda, a poslije toga i dres Pavela Nedveda i od tada je sve počelo. Skupio sam preko 320 dresova od svih klubova širom svijeta, a posjedujem originalne dresove prije svega prijedorskih klubova koji su pronijeli fudbalsku slavu Prijedora u Evropi i svijetu. Prije svega dres od kuma Borislava Mikića, Saše Stevića, Dragoslava Stakića, Borislava Topića, Zorana Milutinovića, Dalibora Dragića, a od svjetski poznatih igrača imam dresove od Eduarda, Daria Srne, Senijada Ibričića, Dine Drpića, Igora Duljaja, Nikole Džonija Mijailovića, Asmira Avdukića, Aleksandra Kolarova, Jasmina Seferovića, Saše Ilića i mnogih drugih. Kolekciju krasi i dres Borislava Mikića iz Diyarbakira kada je igrao u Prvoj ligi Turske – ponosno ističe Savić.

Navodi da je i sam mnogo vremena proveo kao sportski radnik, a ponekad je na utakmicama bio golman.

Savić ističe da posjeduje fudbalsku loptu kojom je igrana grupna faza Lige šampiona, te jedna kojom je igrano četvrtfinale ženske Lige šampiona i tri lopte sa zadnja tri finala Lige šampiona.

Imam i košarkašku loptu Crvene zvezede koju sam dobio od efendije Mirze Alkića, s kojim i danas igram fudbal, a ja sam vatreni Zvezdin navijač, tako da mi je ta lopta posebno draga – navodi Savić.

Savić rekreativno igra tenis i stoni tenis, a kancelariju krase i brojni pehari, jer je i predsjednik Fudbalske sportske asocijacije Prijedor, kluba, koji je trenutno član regionalne lige.

Strast prema fudbalu često Savića odvede put Zagreba, Londona, Pariza, a do sada je odgledao najmanje deset Dinamovih utakmica, a idol mu je Dragan Stojković Piksi, za kojeg kaže da je najbolji igrač svih vremena.

Savic sa Piksijevim posterom

Imam Piksijev dres, ali i uljani portret, a nećete mi vjerovati, ali i u spavaćoj sobi imam Piksijevu sliku. Fudbal je čudo i ta ljubav prema fudbalu je čudo. Sve ostalo možete kupiti bankovnom karticom, ali ljubav ne možete ni sa čim – navodi Savić.

Računovođa iz Prijedora voli i Zlatana Ibrahimovića kojeg je gledao u Zagrebu i kaže da su “Ibrine fudbalske čarolije na terenu melem za oči“. Od golmana najviše voli Ikera Kasiljasa.

Savić tvrdi da će i dalje dopunjavati svoju bogatu kolekciju dresovima i rekvizitima, a ljubitelji fudbala ne kriju oduševljenje kada dođu u njegovu kancelariju.