Škola fudbala Volej  iz Nove Topole počela je sa radom prije nešto više od pet mjeseci.

Na prvi pogled vrlo kratko vrijeme za nekakvu dublju analizu i ozbiljnije sumiranje rezultata do sada postignutog, ali, čini se, dovoljno da se o prvim fudbalskim koracima topolski klinaca uveliko priča, što je rezultiralo (ne)očekivanim efektima: interesovanje klinaca za upis u Školu fudbala u Novoj Topoli ogromno je, od prošle godine kada je počela sa radom do današnjih dana upisalo se preko pedeset diječaka uzrasta od 6 do 12 godina .

Osnivač i koordinator Škole je Slaviša Despotović, bivši igrač gradiške Kozare.

– Tačno prije pet mjeseci sa radom je počela škola fudbala Volej  iz Nove Topole, a trenutno u njoj svakodnevno trenira oko 50 djece, uzrasta od 6 do 13 godina. Osim djece iz Topole na treninge dolaze mladi iz okolnih mjesta: Rogolja, Mašića, Vilusa, Karajzovaca, gotovo iz cijelog Lijevča polja. Sa zadovoljstvom konstatujem da je zanimanje za ovu školu fudbala iz dana u dan sve veće. Za sada treniramo u “SRC & Caffe San Siro” u Novoj Topoli, a kada je lijepo vrijeme izađemo na travnjak Fudbalskog kluba Lijevča i mogu reći da imamo dobre uslove za treniranje. Pošto se radi o mladim članovima za sada je prioritet na savladavanju osnovnih elemenata igre, taktike, tehnike i odigravanja što više utakmica. Već smo nastupali na velikom međunarodnom turniru, “Chin Chin Cup 2019” koji je igran na Zlatiboru, a gdje smo se predstavili u dobrom svjetlu. Već sada imamo veliki broj poziva za nastup na brojnim turnirima u BiH kao i u Srbiji i Hrvatskoj. U planu nam je da organizujemo veliki turnir koji bi trebalo da se igra u junu mjesecu na stadionu Fudbalskog kluba Lijevče. Iako su kratko u trenažnom procesu, vidljivo je da ima dosta talentovanih igrača, a o kojima će se vrlo brzo dosta dobrog čuti – ističe za naš portal Slaviša Despotović.

Asistent Slaviši u “velikom fudbalskom poslu” koji je započeo biće Nenad Kurtović, fudbaler sa ogromnim iskustvom, jer je igrao za mnogobrojne klubove iz regiona, ostavljajući svuda neizbrisive tragove kvaliteta i korektnosti u ponašanju.

Volej, je “sjeo”, sasvim svejedno, na lijevu ili desnu, nek se samo udara….

G. Popović