Fudbaleri Famosa, koji su prošle sezone praktično do posljednjeg kola strahovali za opstanak u prvoligaškom društvu u novom šampionatu pružaju daleko bolje partije, a mnogi simpatizeri popularnih “motorista” smatraju da je glavni razlog za to dolazak na čelo stručnog štaba iskusnog stručnjaka Darka Vojvodića.

On je na kormilo ekipe iz Istočne Ilidže došao 21. juna i odmah promijenio neke navike kod igrača, ali i u klubu.

– Nije se mnogo promijenio igrački kadar Famosa u odnosu na prošlu sezonu, ali promijenile su se neke stvari na treninzima, samom pristupu utakmicama. Nije na početku bilo lako, jer su fudbaleri bili naučeni na nešto sasvim drugo. Teško je za kratko vrijeme promijeniti mentalni sklop i njihove dugogodišnje navike, ali na dobrom sam putu. Što smo više zajedno sinergija između nas je sve jača i vjerujem da će biti još bolje – naglasio je Vojvodić.

Za to i ne treba da čude dobri rezultati na početku sezone, kao ni tri vezane pobjede Famosa.

– Otkako sam preuzeo ekipu evidentan je napredak u odnosu na prošlu sezonu, međutim, siguran sam da ovo nije slučajno i da u narednom periodu možemo očekivati još kvalitetnija izdanja – nastavio je Vojvodić.

Uprava kluba pred stručni štab i igrače kao jedini cilj postavila je da sačuvaju prvioligaški status.

– Vjerujem da opstanak ne bi trebalo da dođe u pitanje, a moja želja je da Famos postane stabilan prvoligaš. Niko nam ne brani ni da budemo u samom vrhu, ni peti, ni deseti, ali po mom mišljenju je najvažnije da igrači na terenu ispune ono što se od njih traži. Ako tako bude, onda ova ekipa može ostvariti i daleko više ciljeve – rekao je Vojvodić.

Osim Famosa na ovoj regiji gravitiraju još dva prvoligaša Slavija i Romanija.

– Velika je to stvar za Područni savez sarajevsko-romanijske regije i nadam se da će svi ostati u ovom rangu takmičenja. Međutim svima treba da bude jasno da nosilac fudbala treba da bude Slavija, a da svi ostali klubovi budu u njenoj službi. Po mom mišljenju “sokolovima” je mjesto u Premijer ligi i nadam se da će se to u narednim sezonam i desiti – naglasio je Vojvodić.

Do 1. juna bio je predsjednik prvoligaša Sutjeske iz Foče.

– Rođen sam u tom gradu i volim Sutjesku, ali nije to posao za mene. Moje je mjesto uz liniju i na treningu, jer smatram da jedino tu mogu da polažem šta znam i čemu me je fudbal sve naučio – dodao je Vojvodić.