Iako su mnogi pomislili da Krupi slijedi slobodan pad poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, ovaj klub se ekspresno vratio u elitni rang. Nakon što je izboren povratak u društvo najboljih, pred upravom kluba su novi izazovi.

Stadion u Krupi na Vrbasu jedan je od rijetkih sa vještačkom travom. Kako sve ima rok trajanja došlo je vrijeme i za promjenu podloge. Nimalo jeftina intervencija, ali olakšavajuću okolnost predstavlja najava da će Savez za godinu dana prolongirati obavezno uvođenje  reflektora. Tako će troškovi za šminkanje stadiona pred ovu sezonu biti značajno manji.  

Trava je postavljena prije nekoliko godina, a Krupa je bila jedini tim sa vještačkom travom u Premijer ligi. Fudbalski savez BiH postavio je nove standarde, u Krupi moraju da promijene podlogu, a za to su potrebna sredstva.

Narednih dana trebalo bi da bude poznato ko će biti izvođač radova poručuje najmlađi sportski direktor u regionalnom fudbalu Mladen Ilić. Kako kaže, zajedno sa ostalim članovima uprave ulaže velike napore da se ovaj projekat realizuje pa da stadion zablista pred prvu utakmicu naredne sezone. 

– Dajemo makismum, neophodno je da promijenimo travu za kvalitet naše igre i sve mlađe kategorije. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana imati definisanu sliku i da ćemo ući u proces mijenjaja podloge. To bi se sve trebalo desiti kroz deset dana, vjerujem da radovi neće trajati dugo – rekao je Ilić. 

Igrači u Premijer ligu često su isticali Krupu na Vrbasu kao nezgodno gostovanje. Protekle sezone ekipa Zorana Marića nijednom nije poražena na svom terenu. Iskusni stručnjak nada se istom trendu kada se lopta ponovo zakotrlja s početkom nove takmičarske godine. Izazov je sigurno veći pa će timu biti potrebna pojačanja.

– Pravili smo razliku u Prvoj ligi RS, ali ne vjerujem da ovaj igrački potencijal daje garanciju za takmičenje u Premijer ligi. Imamo dosta mladih igrača pod uslovom da ne bude odlazaka. Ti momci pokazali su dozu spremnosti za rad i napredak. Neki su porasli individiualno što može biti prednost u odnosu na druge, ali ne i garanacija – rekao je Marić.

U Krupi pomno prate situaciju i na evropskom tržištu. Bivši fudbaleri ovog tima Elvir Koljić i Aleksandar Vukotić mogli bi da promijene sredinu, pa bi u slučaju transfera Krupa prihodovala određen iznos jer se ugovorno zaštitila procentima za naredne poslove.

“ATV”