Naš portal je više puta pisao o Slobodi iz Novog Grada i da su mimo svih pravnih akata, svoju takmičarsku sezonu krenuli od 6. kola na drugoligaškom “zapadu”, a očigledno da se taj virus počeo širiti i na ostale dijelove Srpske. Stigao je i u naš najveći fudbalski savez PFS Bijeljina, tačnije u regiju Birač.

U Omladinskoj ligi “Birač”, takmiči se 9 klubova i uglavnom su to klubovi koji igraju u Regionalnoj ligi, grupa “istok”, a takmičenje se odvija u konkurenciji pionira. Mladi fudbaleri Podrinja iz Tršića, ni poslije 4 odigrana kola još uvijek nije odigrali nijednu utakmicu.

U 1. kolu, 9. septembra, u 10 časova, trebali su gostovati u Šekovićima, ali utakmica nije odigrana. U 2. kolu, trebali su, 17. septembra u 10 časova, dočekati Trnovicu, ali ni ta utakmica nije odigrana, iako je bila zakazana. U sljedećem 3. kolu, Podrinje je trebalo gostovati Tabancima, a datum te utakmice nije još uvijek određen. Jedino opravdanje ekipa iz Tršića ima za 4. kolo, kada su bili slobodni.

Narednog vikenda, 8. oktobra u 10 časova, u 5. kolu, u Tršić treba da gostuje Birač. Da li će se igrati, veliko je pitanje, jer uvidom u komet sistem, Podrinje ima samo 11 registrovanih fudbalera.

Treba li uopšte podsjećati da Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima FSRS je jasno precizirano da ukoliko ekipa neopravdano ne odigra 2 utakmice, izbacuje se iz ligaškog takmičenja.

Da li će reagovati takmičarski i disciplinski organi PFS Bijeljina? Ili će i Podrinje, kao i novogradska Sloboda krenuti od 6. kola, kada idu na gostovanje u Branjevo.