Dejan Vidić nastavio je da rešeta mreže u Premijer ligi BiH, ali ida donosi bodove dobojskom premijerligašu!

Naime, njegovim pogotkom u 55. minutu Sloga je u Čitluku savladala Široki Brijeg (0:1) i tako treći krug čeka sa 35 bodova, a još ćemo vidjeti sa koje pozicije, a Vidić je upisao 14. recku u dosadašnjem dijelu Premijer lige BiH.

Dobro organizovana odbrana i brzi kontranapadi preko Mrzića i Veselinovića, sa egzekucijom Vidića bili su konstantna opasnost na “Barama” po gol širokobriježana. Jedna takva akcija koju je poveo Veselinović u 55. minutu, odlično centrirao do Mrzića, koji na pet metara nalazi Vidića bili su dovoljni za šesti bod ovog proljeća u gostima.

S druge strane domaćin jako malo pretio nekoliko pokušaja, od čega svakako treba izdvojiti onaj Mišića u 85. minutu, kada je Trako odlično intervenisao. Činedu je u sudijskoj nadoknadi iz teške pozicije pogodio prečku.

Na kraju zaslužena pobjeda izabranika Vlade Jagodića, koji se sada okreću iskušenjima u Kupu BiH, i pokušaju plasmana u polufinale, gdje u revanšu 1/4 finala dočekuje u Modriči Posušje, i jure zaostatak iz prvog meča (2:3).