Fudbalsku sezonu u Mrkonjić Gradu, otvorili su veterani Fudbalskog kluba Sloboda Nova Banka i Fudbalskog kluba Novi Sad, kojeg sačinjavaju uglavnom igrači porijeklom iz mrkonjićkog kraja. U zanimljivom meču, sa mnogo želje i naboja za pobjedom slavili su gosti iz Novog Sada rezultatom 2:1, mada je možda najrealnije da je meč završen bez pobjednika.

Poveli su domaći fudbaleri u 15. minutu autogolom Miličića, koji je nakon jednog dobrog napada domaćih fudbalera, nespretno zahvatio i loptu smjestio u vlastitu mrežu. Desetak minuta kasnije gosti su poravnali rezultat, opet nakon kiksa domaće odbrane na 1:1, a strijelac je bio Šumar. Pobjedu gostima donio je Latanović u 75. minutu.

Domaći fudbaleri imali su najbolju priliku za izjadnečenje pet minuta prije kraja meča, kada se Kopuz oslobodio dvojice gostujući fudbalera i dobro šutirao, a lopta je pogodila stativu.

Zanimljivo da se u sastavima oba tima nalazilo nekoliko uglednih privrednika i ljudi iz političkog svijeta. Tako je za domaći sastav nastupao načelnik opštine Dragan Vođević, koji je nekada i aktivno igrao fudbal u Slobodi.

Inače, druženje vetarana dva kluba dugo je dvadesetak  godina. Zahvaljujući i Udruženju Mrkonjićana iz Veternika, koje okuplja veliki broj Novosađana koji imaju korijene iz Mrkonjić Grada i ovoga dijela Krajine.

Tekst i foto : Slobodan Dakić