Kao već po tradiciji početkom juna veterani Borca kreću prema Istri, gdje učestvuju na prestižnom El stil Kupu, koji je ove godine održan u Puli.

Nisu iznevjerili ni tradiciju dobrih rezultata, jer su banjalučni osvojili treće mjesto, i to trijumfom nad Crvenom zvezdom. I to poslije penala!

U grupnoj fazi pala je Rijeka (6:1), igrali se neriješeno sa italijanskim Udinesom (0:0), da bi banjalučani poklekli tek u polufinalu od kasnijeg pobjednika Sarajeva, i to opet nakon penala….

Imao je šta Borac pokazati u Puli, a predstavljali su ga pravi znalci iz nekoliko generacija, a predvodio ih je legendarni kapiten Damir Špica, potom bivši bh reprezentativci Darko Maletić i Vladan Grujić, potom Boris Raspudić, pa Vule Trivunović, Srđan Karanović….

Na kraju pehar je ipak došao u BiH, a osvojila ga je ekipa Sarajeva, koja je u fuinalu bila bolja od domaćina Istre 1961.

A, malo je poznato da je “alfa i omega” turnira čovjek naše gore list, rođen u Šnjegotini, riječ je o Peri Plavšiću, o čijem životnom putu smo već pisali na našim stranicama. Otišao je sada Pero kork dalje, dovodeći džet set na turnir, promoter mu je bio legendarni Dragan Džajić, a jedn od gostiju vlasnik Olimpije Milan Mandarić.

– Ovaj turnir je nastao na ideji promocije sporta, multinacionalnog zbližavanja, ali i evociranja starih dobrih uspomena! Kud ćete bolje mjesto za tako nešto od Istre, koja i jeste Jugoslavija u malom, gdje se osjećaju svi od Triglava do Đevđelije kao kod kuće! Sledeće godine uključićemo i mlade, koji su igrali i sada, ali samo iz bliž okoline,  da zajedno sa veteranima dolaze na turnir, druže se, upoznaju nove vidike, ali i dive se svojim idolima, za koje su čuli od nas starijih. Važno je napomenuti da je cijelu smotru prepoznao i HNS, koji će od sljedeće godine biti jedan od organizatora turnira – poručio je Pero Plavšić.