Zoran Mijić Mrmi, trener golmana u u prvoligašu Srpske Borcu iz Kozarske Dubice do sada je učinio mnogo toga, što bi se narodskim jezikom kazalo: Puno za jednog života!

Iza sebe ima spasenih 11 života, ali humanitarni rad na svim poljima i dalje nastavlja!

Mijić je uz podršku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, direktora UKC Republike Srpske Vlade Đajića, prvog čovjeka “Elektrokrajine” Dragana Čavića uručio 23 garniture sportske opreme klubovima u Kostajnici, Kozarskoj Dubici i Gradišci. Tu je i više od sto paketa prehrambeni proizvoda, a pomogao je i finansijski Košarkaški klub Una, Atletski klub Kozarska Dubica, a ovog vikenda zajedno sa Đajićem, otvoriće atletski miting na stadionu “Đolovi” u Dubici.

Mijić je pokretač i akcija za bolesnu dijecu kako u našim zdravstvenim centrima tako i van granica gdje su uspješno operisane dvije djevojke kod ruskih doktora.

– Operacije su uspješno završene i djeca sada hodaju, na šta sam ponosan – kaže skromno Mijić.

Popularni Mrmi nije zaboravio ni penzionere koji su u teškom stanju, i svaki mjesec obezbjedi odeđenu količinu lijekova potrebnu za tu kategoriju.

– Sledeća stanica je opštinu Novi Grad gdje će košarkašice dobiti prve opremu, kao i još neki klubovi, ali i brojne porodice prehrambene pakate. Naše malo nekome puno znači – nastavlja Mijić.

Koliko ime Zorana Mijića znači, govori i podatak da već treću godinu kumuje u crkvi “Palih boraca” u Dubici gdje za Svetog Savu obraduje djecu sa 60 paketića i odraslima trpezu ispred hrama.

– Veliku podršku dajem i svim zdravstvenim radnicima u Republici Srpskoj koji danonoćno, u što sam se i sam uvjerio, spasavaju živote. Oni su danas stub Republike Srpske. Ponosan sam što za prijatelje imam Zlatka Maksimovića i Vladu Đajića, koji su takođe bezbroj puta pokazali veliko srce, kada je u pitanju briga za najugroženije kategorije u Srpskoj – naglašava Mijić.

Za svoj humanitarni rad Zoran Mijić je odlikovan više od 50 puta, između ostaloga medaljom Zasluga za narod, Nezavisnih novina “Majka hrabrosti”, na “Danima fudbala” u Banjaluci, “Ponos BiH” u Mostaru u kategoriji humanosti, oredenom sve tri vjerske zajednice, Vlade Republike Srpske, brojnih sportskih klubova, Poveljama grada Prijedora,Kozarske Dubice….