Najbolji srpski odbojkaš svih vremena Vladimir Vanja Grbić održao je trening sa odbojkašicama Crvene zvijezde iz Obudovca i tom prilikom najavio zajednički projekat “Kids for fjučr” u kome će učestvovati po 120 odbojkašica iz Brčkog, Obudovca, Odžaka, Orašja i Srebrenika.
– U projektu će zajednički sarađivati pod okriljem moje fondacije koja je potpuno besplatna. Djeca će na svaka tri mjeseca, pored testiranja, dobijati i opremu – rekao je Grbić.

Prema njegovim riječima, djecu kroz ovaj projekat prate i do 10 godina.

Grbić je istakao da sa ovim klubom sarađuje duži niz godina, te da su kod njega u kampu na Zlatiboru zajedno boravili dvije godine, gdje su uspjeli da stvore novi originalniji način rada sa djecom.

– Pored pokaznog treninga, radimo testiranja da vidimo šta je to što se tiče motorike najvažnije. Želim da im pokažem u kom smeru treba da se orijentišu i pomognem im da odrastaju zdravo kroz sport. Radimo četiri osnovna testa, skok u dalj koji je specifičan za odbojku, bacanje medicinke i sve finese odbojke – naveo je Grbić.

On je dodao da će ove godine organizovati sedmodnevni kamp u Soko Banji gdje će djeca bita smještena u hotelu koji će imati na raspolaganju halu, terene za odbojku na pijesku i akva park.

Za odbojkašice Crvene Zvijezde iz Obudovca kaže da su fenomeni malih sredina, jer su male sredine uvijek davale najbolje igrače, samo im treba dati podršku.

Predsjednik Crvene zvijezde Radovan Zoranović rekao je da žele sa Grbićem da rade na poboljšanju kvaliteta odbojke, da ovu saradnju oplemene i privuku što više djece da se bave ovim sportom.

– Seniorska ekipa odbojkašica iz Obudovca je u prvoj ligi Republike Srpske već 10 godina. Imamo sve selekcije od predpionirske, pionirske, kadetske i juniorske – naveo je Zoranović.

On je istakao da u mlađim kategorijama ostvaruju solidne rezultate, pogotovo u pionirskoj konkurenciji, da rade u školama odbojke u Pelagićevu, Donjem Žabaru, Šamcu i Lončarima.

– Želimo da stvorimo kvalitetnu bazu koja će nastaviti tradiciju – istakao je Zoranović.