U fudbalu postoje oni koji žive za fudbal, i oni koji žive od fudbala! U prvu grupu sasvim sigurno spada i Škola fudbala Mladost Glamočani, koji “rudarskim” poslom pokušava od ničega stvoriti nešto, i to im svakog dana uspjeva za rukom!

Tako je bilo i ovog vrelog jutra, kada su u Glamočanima igrali pioniri i kadeti trnske Sloge i Omarske, u sklopu Omladinske kvalitetne lige Srpske grupa Zapad. Rezultat je tu najmanje važan, jer pobjednici su svi koji su istrači na teren, a ono što mi izdvajamo jesu veliki maniri malog kluba.

Naime, prije meča, kapiteni domaćina gostima su uručili male, ali od srca velike pokone, a sve u sklopu toga što su seniori Omarske postali šampioni drugoligaškog Zapada, i novi su članovi elite Srpske.

Mi ćemo se sjetiti da su u prošlosti na terenu ratovala ova dva kluba, ali vrijeme je za neka nova prijateljstva, jer u teškim vremenima svačija ruka je dobrodošla.

Nova priča iz Glamočana kreće već u avgutu, kada će od 15. do 21. avgusta održati se kamp “FK Partizan”, za uzrasne kategorije od 2006. do 2014. godišta.