OVAN (21.3 – 20.4)

 

Posao – Pred vama je dinamična godina tokom koje ćete se osjećati kao da vas je neko otključao, jer stiže dugo očekivana stabilizacija na svim važnim poljima. Iako će planovi i projekti biti grandiozni, sve blokade i nemogućnosti koje su pratile prethodni period, postaju lako rješivi. Neki od vas će dobiti posao, a neki preći na isplativije radno mjesto. Da bi se stvari odvijale u pravom smjeru neophodno je da preduzmete inicijativu i hrabro krenete u ostvarenje svojih planova i želja. Što prije uvidite da je sve u vašim rukama, prije ćete dostići zadate ciljeve koje priželjkujete. Novac pristiže u dovoljnim količinama. Ovo je godina tokom koje ćete, od samog početka, dobiti priliku da se s lakoćom rješite svih zaostalih troškova, računa i kredita.

Ljubav – Polje ljubavi i emotivnih veza dobija na kvalitetu. Potrebno je da svoje impulsivno i nepromišljeno ponašanje stavite pod kontrolu. Ako to uspjete, naročito u oktobru i novembru, postoje realne šanse da ljubavna veza preraste u ozbiljno partnerstvo koje može biti i bračno. Mnogi od vas će ove godine uploviti u neobične romanse i obilaziti čudna mjesta za koja niste znali ni da postoje. Porodica igra važnu ulogu. Nakon perioda potpune stagnacije otvaraju se nova rješenja kao što je, na primjer, selidba ili trgovina nekretninom, čime se završava važna porodična stavka koja je u proteklom periodu bila onemogućena.

Zdravlje  – Glavobolje i potencijalne povrede možete izbjeći ukoliko više vremena budete provodili napolju i u prirodi.

 

BIK (21.4 – 21.5)

Posao  – Ovo je godina tokom koje ćete donijeti brojne važne odluke koje su samo vaše. Teško je reći da li je u pitanju samo posao ili promjene mijenjaju opštu životnu postavku, jedno je sigurno, vi idete putem potpune transformacije koja će tokom 2020. godine dobiti jasan oblik. Naime, u proteklom periodu ste već osjetili elektricitet koji vam je Uran nagovijestio, a sada je vrijeme da se fokusirate na osnovna pitanja: ko ste, gdje ste, s kim ste i kuda idete. Da biste izvukli maksimalno iz energetskog potencijala koji vas obuzima, neophodno je da se marljivo posvetite rješavanju svakog problema ma kako vam nevažno djelovao. Koliko god vam neprijatna bila pomisao na finansijske probleme, ne opterećujte se, jer novac stiže na, za vas, krajnje neobičan način.

Ljubav – Prijatelji i porodica su uvijek tu da vam pomognu. To će vam, ove godine, biti dragocjeno. Posao traži potpunu koncentraciju, ali nije neophodno da ga unosite u ljubavnu vezu ili porodicu. Pokušajte da odložite neke od svakodnevnih aktivnosti i zamjenite ih kreativnim akcijama koje mogu osvježiti vašu ljubavnu vezu. Ove godine je važno da učvrstite veze s prijateljima i porodicom, jer suštinske promjene koje vam predstoje mogu narušiti privatan život. Vi niste osoba koja s lakoćom podnosi promjene, čak ni one koje vode u boljitak. Zbog toga, budite naročito pažljivi u svakoj interakciji s okolinom. Čak i mala nesmotrenost može da partnerski status odvede u neželjeni preokret.

Zdravlje – S obzirom na to da ćete biti izloženi ozbiljnom i hroničnom stresu, neophodno je regulisati ishranu i sprovesti redovnu fizičku aktivnost.

 

BLIZANCI (22.5 – 21.6)

Posao – Ova godina donosi priliku za novi početak, ali, prije toga, tokom prve polovine perioda, morate da dovršite započete cikluse. Vjerovatno ste primorani na aktivnosti koje su vam neizmjerno dosadne, ali to morate da savladate i prihvatite kao iskušenje. Paralelno s profesionalnim trpljenjem, skoncentrišite se na sticanje novih znanja, jer ovo je period tokom koga ćete s lakoćom usvajati nove vještine. Iskustva koja sada budete sticali u perspektivi će biti višestruko isplativa. Iako su izvjesne teškoće, možete biti spokojni, jer nebo vam šalje podršku na svim nivoima. Blizanci koji očekuju kredit, nasledstvo, alimentaciju ili neki drugi vid vanrednog novca, mogu da odahnu – već od januara 2020. godine otvara se takva mogućnost.

Ljubav – Romantičan život dobija na intenzitetu. Stvari su možda stagnirale prošle godine, ali sada se otvara prilika da kvalitetno otpočnete život s partnerom. Ukoliko ste slobodni, izvjestan je početak ljubavne veze s osobom koja jeste korektna, ali joj vi dodatno dodjeljujete kvalitete. Kako god, da li će ljubav opstati ili ne, nećete znati ukoliko ne probate, jer gledano iz astrološkog ugla, ukoliko prevaziđete početne prepreke, naizgled mala ljubavna romansa može da preraste u ozbiljno partnerstvo. Budite pažljivi u ophođenju s prijateljima, velike su šanse da ih u narednom periodu ozbiljno zapostavite, a samim tim i trajno izgubite.

Zdravlje – Da biste održali svoj metabolizam na prihvatljivom nivou neophodno je regulisati bioritam. Izbjegavajte brzu hranu.

 

RAK (22.6 – 22.7)

Posao – Ovo je godina tokom koje ćete mnogo toga naučiti gledajući šta se sve odvija oko vas. Iako željno iščekujete kraj Saturnovog tranzita preko vašeg suprotnog znaka, Jarca, krajnji rezultat svega neće stići brzinom koja bi vama nešto konkretnije značila. Ipak, za razliku od prethodne godine, 2020. pomjera i razvedrava tamne oblake koji vas već neko vrijeme prate. Možda i nije toliko loše pustiti druge ljude ispred sebe, jer tuđa iskustva mogu biti dragocjena, naročito u vremenu kada se lome koplja vašeg opšteg statusa. Što se tiče finansija, situacija je stabilna, ali samo u mjeri koliko je neophodno da pokrijete sve troškove. Ukoliko imate hobi, nije loše da razmislite o tome kako da ga unovčite, jer tu imate priliku čak i da uštedite.

Ljubav – Ovo je segment života koji ima tendenciju da se trajno uobliči. Mnogi Rakovi će ove godine ući u brak ili učvrstiti partnersku vezu u kojoj su već izvjesno vrijeme. Ipak, neophodan je oprez, jer za sve one koji u svom natalnom horoskopu imaju neku osjetljivu tačku u polju braka i partnerstva, ovaj period može biti neprijatan, a nekima čak i kritično izazovan. U centar pažnje dolaze i porodični problemi i rješavanje međusobnih odnosa ukućana. Osim toga, postoji mogućnost selidbe ili trgovine nekretninom. Kako god, Rakovi su osobe koje nisu ljubitelji bilo kakvih tumbanja i stambenih promjena, pa je izvjestan stresan period, naročito od aprila do jula 2020. godine.

Zdravlje – Najveći neprijatelj za vaše zdravlje je neaktivnost zbog čega se nakuplja tečnost, kako u ekstremitetima tako i u kompletnom organizmu.

 

LAV (23.7 – 22.8)

Posao – Lavovima je 2020. godina ozbiljna uvertira za ono što slijedi 2021. Od marta do jula mjeseca mogući su ozbiljno jaki izazovi koji će netolerantne Lavove navesti na ozbiljno preispitivanje kuda i kako treba ići dalje. S obzirom na to da je priroda ovog znaka karakteristična po velikom egu i upornosti, mnogi će u ovom vremenskom intervalu potražiti pomoć zvaničnih institucija ili pravosudnih organa. Sukob s autoritetima, šefovima i nadređenim licima može eskalirati, a ishod će biti nepovoljan. Bilo kako bilo, ovo je godina ogromne borbe, dinamike i profesionalnih oscilacija koje mogu čak prouzrokovati brze i neočekivane odluke zbog čega se osobi rođenoj u ovom znaku u potpunosti mijenja životna putanja.

Ljubav – Kao i u poslu, i na ovom polju stiže vrijeme kada je potrebno podvući crtu i sumirati sve što je u proteklom periodu urađeno. Ukoliko ste u braku, ovaj period može biti ozbiljno kritičan, naročito ako je u vašem horoskopu to već na neki način najavljeno. Ukoliko niste u vezi, aspekti koji će se razvijati ove godine najavljuju brojne ljubavne prilike koje nisu ono što vašoj duši imponuje. Susreti s čudnim osobama, neobične veze, kao i kontakti s osobama koje se nalaze daleko od vas, nisu idealna slika partnerskog i ljubavnog života kakav za sebe očekujete. Kako god, ono što ove godine budete začeli može opstati samo ako ste spremni na značajne kompromise.

Zdravlje – Nedostatak fleksibilnosti, velika tenzija, impulsivnost i stres biće ozbiljan okidač za probleme s kičmom i leđima.

 

DJEVICA (23.8 – 22.9)

Posao – Vama ova godina ne donosi nikakve promjene koje ne očekujete. Ono što ste posijali prošle godine, to će se, svojim možda usporenim tempom, razvijati i ove. Za konkretne realizacije nekakvih planova biće važan period od jula do decembra 2020. godine. Pokušajte da pripremite teren za to, jer će to biti kao neka vrsta popravnog ispita. Dobijate dodatno vrijeme koje vam nebo šalje kako biste konačno dovršili poslove i aktivnosti koje dugo vučete, a nikako ne završavate. Iako, na prvi pogled, situacija djeluje kao da je kašnjenje nekih rezultata isključivo vaša krivica, istina je da je do sada nedostajao jedan element koji nije bio u vašoj nadležnosti. Taj faktor sreće, karika koja je nedostajala, sada stiže i vrijeme je za slavlje.

Ljubav – Na ovom polju formira se astrološka slika prosperiteta i stabilnosti. Ako je vaša ljubavna veza u redu, ne treba ništa mijenjati. S druge strane, ukoliko postoje problemi, pravo je vrijeme da se to razrješi. Ukoliko ne želite da mijenjate stvari, dovoljno je da uložite malo kreativnosti i s lakoćom ćete prevazići monotoniju koja je najvjerovatniji uzrok malog zahlađenja. Mnoge Djevice će se ove godine ostvariti kao roditelji. Osim toga, naglašena je kreativnost – savršen pokretač za stvaralaštvo koje vas motiviše i iscjeljuje. Kontakti i flert s osobama iz prošlosti mogu biti potencijalni problem ukoliko sebi dozvolite da se zanesete.

Zdravlje – Vi niste osoba koja zapostavlja svoje zdravlje. Ipak, ove godine obratite pažnju na krvni pritisak, krvne sudove i masnoće u krvi.

 

VAGA (23.9 – 22.10)

Posao – Konačno se aktiviraju najvažniji životni segmenti. Nakon dve godine teškog rada, odricanja i čekanja, 2020. godina donosi razrješenja na raznim nivoima. Stižu rezultati pređašnjeg rada ali i konačna podrška partnera, bilo da se radi o emotivnom ili poslovnom ortaštvu. Mnoge Vage će ove godine rješavati stambeno pitanje, a oni koji u svom poslu barataju s bilo čim što se odnosi na nekretnine, mogu očekivati značajan pomak bilo da se radi o novom ugovoru ili prilici da se zaradi dodatni novac. Povoljna godina za kredite, nasljedstvo, alimentacije i ostale vidove priliva novca koji dolazi iz nesvakidašnjih izvora. Vage koje su izložene u javnom životu, ove godine realizuju projekte kojima stavljaju pečat na krunu dosadašnjeg poslovanja.

Ljubav – Ovo je godina tokom koje će se mnogo toga desiti. Ukoliko ste u vezi, pritajeni problemi koji su neko vrijeme tinjali dobijaju na intenzitetu čime će se svako pređašnje odlaganje onemogućiti. Dešavanja mogu biti izrazito neprijatna, kao da će sve ono što ste godinama gurali pod tepih isplivati na površinu. Dobra vijest je da će, paralelno s eskalacijom problema, isplivati i trajno rješenje, pa ćete kraj godine dočekati bez ozbiljnog bremena s kojim ulazite u 2020. godinu. Porodični i prijateljski odnosi, kao i ljubavni, takođe, prolaze kroz praktično čištilište nakon koga će sve biti trajno razrješeno. Prijatelji koji ostaju u vašem životu su osobe koje to i zavređuju.

Zdravlje – Ovo je godina tokom koje ćete uspjeti da svoju primarnu manu, ljenjost, savladate, a na to će vas natjerati nestabilan krvni pritisak i anksioznost.

 

ŠKORPIJA (23.10 – 22.11)

Posao – Ovo je godina promjene za sve osobe rođene u ovom znaku. S obzirom na to da promjene mogu biti dobre ali i loše, neophodno je temeljno sagledati svaku potencijalnu odluku prije nego što je donesete. Ukoliko sve dobro “odigrate”, ova godina može biti životno važna za vas. U suprotnom, ukoliko loše procjenite, stvari mogu da se uruše kao kula od karata. Zbog toga, prije nego što preduzmete konkretne korake, prvo se oslobodite prošlosti. Dakle, razdužite sve zaostale troškove, dugove i kazne, jer jedna sitnica može u presudnom trenutku da vas košta čitavog projekta. Ukoliko ste poslom vezani za javne nastupe, sud ili sve dijelite s ortakom, ovo je godina velikog raspleta nakon koga u dalji biznis koračate sami.

Ljubav – Pošto je ovo vrijeme kada su aktivirana sva važna natalna polja, ona koja čine životnu bazu, jedno od tih polja je i porodično, kao i dom. U narednom periodu mnoge Škorpije će rješavati svoj bračni status. Postoji aspekt koji ukazuje na opasnost iznenadnog kraja partnerstva, pa je važno obratiti pažnju na ovo. Slobodne Škorpije imaju potrebu da promjene svoj status, teže ka braku i partnerstvu. I ovde se savjetuje oprez, jer ono što se ove godine bude na brzinu formiralo, još će se brže i rasturiti. Mnogi će se u narednom periodu odvojiti od primarne porodice, otići negdje daleko ili otputovati na destinacije o kojima su ranije maštali.

Zdravlje – Završava se period tromosti i melanholije. Energija se vraća, potrebno je uspostaviti pravilnu ishranu i izbjegavati masnu hranu.

 

STRIJELAC (23.11 – 21.12)

Posao – Vrijeme je za ozdravljenje. Protekla godina vas je prilično poremetila, jer je Jupiter nagovještavao rast i prosperitet, ali je bio zaustavljen iluzijama i raznim lažima i prevarama kojima ste bili izloženi. U najboljem slučaju, ovo je bio aspekt razočaranja i pogrešnih procjena. Sada je vrijeme da iscjelite svoje samopouzdanje. Ipak, ako mislite da će godina odmah donijeti veći finansijski boljitak, griješite. Na redu su ozbiljni angažmani, ugovori i napredovanje na profesionalnoj ljestvici. Krajnji rezultat novih poslovnih pozicija biće finansijsko blagostanje, ali ono dolazi tek tokom druge polovine 2020. godine. Do tada ostanite strpljivi i obuzdajte svoj nerealan optimizam, bez obzira na to koliko vam teško padaju red, rad i disciplina.

Ljubav – Ovo polje nije vam ove godine u centru pažnje. Ipak, mnogi slobodni Strijelčevi će pokušati da promjene ljubavni tempo i svom romantičnom djelu bića koje je uspavano priušti ljubavnu buru. Ukoliko se odvaži na ovo, u obzir dolazi osoba koja je potpuno nova, ne neko iz prošlosti ili iz prijateljskog miljea. Strijelčevima koji su u braku ili stabilnoj vezi, u izgledu su promjene podizanjem na novi, viši način funkcionisanja. U svemu će intenzivnu ulogu igrati prijatelji i porodica koji su u ovoj životnoj fazi neophodni zbog nekih praktičnih razloga. Mnogi će se u ovom periodu seliti, prodavati nekretnine i otpočinjati život na nov način.

Zdravlje – Polje zdravlja je opterećeno energijom koja, ukoliko se ne bude fizički trošila, može izazvati zapaljenske procese i povrede.

 

JARAC (22.12 – 20.1)

Posao – Na vašem radnom mjestu konačno se jasno definišu ciljevi nakon čega ćete osjetiti olakšanje. Prethodni period jeste bio uspješan, ali zadovoljstvo je izostalo usljed pretjeranog truda i beskrajnog čekanja na svaki rezultat. Konačno je pred vama godina realizacije, ali ostanite disciplinovani onako kako samo vi umijete. Otvaraju vam se mogućnosti za širenje posla, komunikaciju sa osobama koje dolaze iz daleka, brojna putovanja i naplatu nečega od čega ste već odustali. Neki od vas će, tokom ovog perioda, dobiti nagradu ili vrstu priznanja koje u perspektivi diže cjenu vašem radu. Planovi i projekti na kojima ste radili dolaze u fazu realizacije, ali do epiloga ćete morati da sačekate kraj 2020. godine, kada stiže prava naplata za pređašnji trud.

Ljubav – Ovo je segment vašeg života koji ima tendenciju da postane centar svih vaših interesovanja. Vrijeme je da se obavežete na trajnu ljubavnu vezu, bilo da je riječ o realizaciji nečeg što već postoji ili, ako ste slobodni, formirate nešto novo. Svejedno, vi ste u periodu kada osjećate da je neophodno da uredite ovaj dio svog života. Na tom putu prepreka može biti vaša preopterećenost iščekivanjima vezanim za posao. Bilo bi dobro da se pobrinete da vaš partner shvati šta vi čekate i koji su pravi razlozi za oklijevanje i odlaganje vjeridbe ili vjenčanja. Izvjesna su poznanstva sa sasvim novim ljudima koji vam u život unose nova iskustva od kojih ste, do sada, zazirali.

Zdravlje – Bez obzira na to što imate osjećaj nedodirljivosti, ne bi bilo loše da redovno radite sistematski pregled, a posjetite i stomatologa.

 

VODOLIJA (21.1 – 19.2)

Posao – Prva polovina 2020. prolazi u znaku pripreme konačnih odluka koje se tiču ne samo vaše karijere već opšte životne putanje. Osim toga, pravo je vrijeme za restrikciju na svim nivoima. Ako uspjete da umirite svoj nemirni duh, nagrada koja dolazi biće životno važna. Mnogi od vas će tokom ove godine promjeniti posao, a neki čak i suštinsko zanimanje. Potreba za inovacijom može vas odvesti u neprijatne situacije ukoliko u to budete ulazili hirovito. Godina je povoljna za saradnju s inostranstvom, bilo da se radi o ličnom angažovanju ili kontaktima s osobama koje dolaze iz daljine. Početak godine obilježen je značajnim finansijskim prihodom, dok kraj donosi mogućnost razvoja neočekivanih problema sa zvaničnim licima, sudom ili državom.

Ljubav – Na proljeće ove godine situacija na privatnom planu počinje da se komplikuje. O čemu se radi znaćete već do maja mjeseca, ali rješenje će vam biti daleko. Mnogi od vas će u narednom periodu ući u brak zbog čega će morati suštinski da mijenjaju životnu postavku. Povoljno je za promjenu mjesta boravka, trgovinu nekretninama i porodične promjene. Ipak, bez obzira na to što je ovo period pripreme za ono što dolazi naredne godine, potreba za promjenom može proizvesti odluke koje bi, dugoročno, nanijele nesagledivu štetu ne samo vašem ljubavnom životu, već bi posljedice trpila cijela porodica bez obzira na to da li se radi o primarnoj ili onoj koju ste vi formirali.

Zdravlje – Potreba za promjenom i nemogućnost da je realizujete, može da izazove ozbiljnu anksioznost i skok krvnog pritiska koji ugrožava krvne sudove glave.

 

RIBE (20.2 – 20.3)

Posao – Od vas se traži više akcije i avanture, konačno ste izašli iz začaranog kruga u kome ste proveli prethodni period. Šta god da započnete završava se u potpunosti, više nema odlaganja. Ukus zadovoljstva biće kompletan kada vam stignu vijesti o pozitivnom ishodu posla oko koga ste se mučili tokom protekle godine. Okruženi ste ljudima koji će vam sugerisati šta je najbolje za vas. Držite se sopstvenih procjena, jer vi najbolje znate šta treba da radite. Kontakti s inostranstvom i osobama koje dolaze iz daljine donose priliku za rast i napredak. Polovinom godine moguće su trzavice, naročito ukoliko radite s novcem. Neophodan je oprez kako ne biste morali da nadoknadite štetu koja je nastala nepažnjom drugih ljudi.

Ljubav – Atmosfera u partnerskim ali i u porodičnim odnosima biće bolja nego što je to bilo u proteklom periodu. Društveni život će procvjetati. Ako ste već u ljubavnoj vezi, onda stvari mogu postati ozbiljnije i stabilnije. Dobro raspoloženje i optimizam privlače ljude, pa ćete se naći u društvu novih poznanika i prijatelja, a među njima ima i onih koji bitno utiču na vaš odnos prema romantičnom životu. Ako ste sami, ove godine ćete upoznati osobu koja vam donosi opšti preporod. Okolnosti u porodičnom domu zahtjevaju dodatnu pažnju i vašu posvećenost, ali to vam ne smeta, jer dok ste romantično ispunjeni ne postoji ništa što vi niste u stanju da izdržite.

Zdravlje – Problemi s varenjem dolaze usljed dugotrajne izloženosti profesionalnom nezadovoljstvu i premoru. Više se odmarajte.