Pred Fudbalskim klubom Kozara je uzbudljivo proljeće u kojem će svima na Gradskom stadionu u Gradišci i oko njega prvenstveni cilj biti opstanak u prvoligaškom društvu.

Tokom zimskog prelaznog roka dovedeno je nekoliko kvalitetnih pojačanja, a među uzdanicama kluba biće i dvojica Petrovića, koji su i jesenas nosili “crveno-bijeli” dres. Ništa tu ne bi bilo čudno da se obojica ovih mladića ne zovu Ognjen, ali i da im je isto početno slovo imena njihovih očeva, Mirko i Milenko. Kapiten Kozare Ognjen (Mirka) Petrović sa 24 godine je prošao kroz mnoga iskušenja. Ponikao je u Kozari, igrao u Javoru iz Ivanjice, Borcu i opet se vratio u Gradišku.

– Odavno nisam imao ovako kvalitetnije pripreme. Trener Vule Trivunović je odličan. Sve treninge radimo s loptom, nema puno suvog trčanja. Maksimalno ubrzavamo igru, vjerujte Kozara će na proljeće biti bolja – ocjena je kapitena Kozare.

Dva Petrovića čine “užu odbranu” tima, a kapiten hvali svog mlađeg prezimenjaka.

– Odlično sarađujemo. Ovo što sada pruža na terenu nije mu limit, ima mnogo prostora za napredak. Godinu radimo zajedno i smatram da mi je dužnost da pomognem svakom mlađem kolegi. Atmosfera je odlična i uz ovih nekoliko iskusnijih igrača koji su došli neće biti zime na proljeće za Kozaru – dodao je kapiten Petrović.

Ognjen (Milenka) Petrović je sa svojih 20 godina ipak na početku karijere, glavne utakmice tek treba da odigra.

– Svjestan sam da treba mnogo da treniram. Glavni cilj je da pružam što bolje partije u Kozari, da bi mogao ostvariti san da jednog dana sebe vidim u nekom od evropskih klubova. Real Madrid je moja velika ljubav – rekao je Banjalučanin.

Kvaliteti su mu brzina, prodornost, dobar šut i centaršut.

– Nedostaje mi bolje baratanje desnom nogom i šut glavom da bih bio još kompletniji – naglasio je ovaj 20-godišnjak.

Iza sebe ima 14 godina aktivnog igranja i u tom periodu je propustio samo pet treninga. Prošao je sve selekcije Borca, a krasi ga skromnost. Ne stavlja sebe u prvi plan i ne komentariše ocjene da je među najboljim igračima Kozare.

– Prezadovoljan sam. U Gradišci sam već godinu. Ovo je veliki izazov za mene. Imam podršku porodice, ali i ljudi u klubu i to im vraćam na terenu. Kozara je u velikom zamahu na svim nivoima, a to će na ljeto donijeti i nove ambicije – dodao je Ognjen (Milenka) Petrović.

“Glas Srpske”