Naš jučerašnji tekst izazvao je pravu pometnju u dobojskoj regiji. Naime, rukovodstvo Vučijaka iz Majevca, svjesno ili ne, nije izvršilo uplatu duga u iznosu od 700 maraka, prema Fudbalskom savezu RS, zbog čega ih je Disciplinska komisija FSRS, svojom odlukom, br. 1121/17 od 27.12.2018. godine i suspendovala.

Brojni su klubovi i pojedinci, koji su nas kontaktirali u vezi ovog teksta, jer je ovo nesvakidašnji slučaj, tim prije, jer je Vučijak bio nadomak plasmana u Regionalnu ligu RS, grupa “centar”, a sada se može desiti i da ispadne.

– FK “Vučijak” iz Majevca može taj svoj dug prema FSRS i da danas uplati, ali to ga ne može osloboditi odgovornosti, jer su igrali sve utakmice u proljećnoj polusezoni pod suspenzijom. Utakmice se moraju registrovati službenim rezultatom u korist protivnika, a klub mora biti i kažnjen po odredbama Disciplinskog pravilnika FSRS, oduzimanjem od 2 do 6 bodova. Nevjerovatno je da su napravili ovakav previd, koji će ih koštati ulaska u viši rang, ističu poznavaoci fudbalskih propisa.

Ostaje i dilema da li će organi FSRS pokrenuti i odgovornost članova Disciplinske komisije PFS Doboj, koja nije sprovela Odluku o suspenziji.

A za sve one nevjerne Tome, evo i Odluke o suspenziji, br. 1121/17 od 27.12.2017. godine.