Nakon gostovanja u Sokobanji i nastupa na revijalnoj utakmici u Maslovarama fudbalski veterani Kotor Varoša su srdačno i prijateljski dočekani na Urijama od strane veterana Radnika.

Popularni „Urijaši“ su trijumfovali rezultatom 5:4, u utakmici punoj preokreta, ali i sjajnih poteza sa obje strane. Malobrojna publika je na djelu mogla vidjeti majstore ove fudbalske igre, koji su nekada sa velikim uspjehom nosili dresove „Rudara“ i „Mladosti“. Sa jedne strane Vučanović, Žutić, Jurić, Serdar, Novaković, sa druge Kralj, Vujičić, Macura, Salešević, Marin…
Ovo je kotorvaroškim ambasadorima sporta bila četvrta utakmica u posljednja četiri dana, zgusnut raspored koji bi teško mogli izdržati i učesnici Lige šampiona.


Inicijator ovog druženja je bio protojerej Boris Narić, rođeni Kotorvarošanin, inače član Upravnog odbora FK „Radnik“ Urije.
-Prijateljske odnose imamo sa veteranima Krke iz Novog Mesta, ali na ovo druženje sam posebno ponosan, jer sam emotivno vezan za oba kraja. Kotorvarošani su još jednom pokazali da su istinske ljudske veličine i radujem se narednom okupljanju u gradu na obali Vrbanje – istakao je Narić.
U gostujućoj delegaciji je bio paroh vrbanjački Mirko Batar, koji se zahvalio Nariću na druženju i sa zadovoljstvom prihvatio ulogu domaćina sredinom juna mjeseca u Kotor Varošu.


Kao i obično Kotorvarošani su uručili prigodne poklone protojereju Nariću u znak sjećanja na prvo druženje sa „Urijašima“, koje će postati tradicionalno.
Treba istaći da su u domaćoj ekipi bila i dvojica pripadnika Romske nacionalnosti, Sejfudin Salešević i Leonardo Osmanović, koji su pohvalili napore Kotorvarošana u borbi protiv rasizma, nasilja i diskriminacije na fudbalskim terenima.