Na “Lukama dva” se stalno radi i gradi!

U toku je postavljanje ivičnjaka i priprema terena za asfalt staze s lijeve strane terena.

Prostor do mini tribina, gdje je planirana i gradnja betonskih tribina, kako bi stadion moga dobiti licencu za zvanično odigravanje utakmica. Tako da će i prostor van igrališta biti uređen i asfaltiran, čime će ovaj prelijepi teren sa vjestačkom travom i rasvjetom dobiti jos ljepše ruho!

Radove izvodi kompanija “Mrkonjić putevi”! Urediće se i “temelji” gdje treba sa se postave kontejneri, koji će služiti kao svlačionice. Naime, kao što je poznato svlačionice za potreba “Luka dva” planirano je da se sagrade u upravnoj zgradi, koja treba iduće godine da se gradi u kompleksu gradskog bazena.

Prošle sedmice na terenu su postavljene moderne kućice za rezervne igrače i službena lica. Projekat je realizovala mrkonjićka kompanija “Mavas”, koja je u svom proizvidnom programu izradila, a potom postavila kućice na teren.

Postavljanjem kućica, na terenu sa vještačkom podlogom je završena kompletna infrastruktura. Projekat izgradnje pomoćnog stadiona realizovala je opština vlastitim sredstvima kroz program kapitalnih investicija. Vrijednost projekta je oko milion maraka, a njegovu realizaciju sa 200.000 evra pomogla je Vlada Srbije. 

U lokalnoj upravi u Mrkonjić Gradu ističu da nisu tačne informacije da je gradnju pomogao FS BiH, niti Fudbalski savez Republike Srpske. Ali u ovoj lokalnoj zajednici očekuju da će se fudbalska kuća Republike Srpske i BiH naredne godine uključiti i pomoći realizaciju projekta izgradnje tribina na pomoćnom i natkrivanje tribina na glavom travnatom terenu, ali i realizaciji projekta postavljanja reflektora na glavnom stadionu.

Kao što je poznato, prilikom radova na rekonstrukciji glavnog terena na “Lukama” su ugrađena infrastruktura sa kablovima za reflektore. 

Tekst, foto i video: Slobodan Dakić