Dragan Petrović nije najkompletniji fudbalski sudija u Republici Srpskoj, ali sudiće derbi svih derbija Prve lige NS FBiH. Šta je odlučilo da derbi sudi Dragan Petrović sudija iz FS RS, zar nema ni jedne sposobne trojke među njegovim kolegama u NS FBiH da odsudi ovaj derbi?! Analizirajući odluku sudijskih otaca došli smo do zaključka da je na strani Petrovića jedino što ne poznaje Bošnjački niti Engleski jezik. Petrović drugih prednosti u odnosu na kolege iz Federacije nema, jer na njegovoj strani nije ni  FIFA iskustvo, nema ga iako treću godinu nosi FIFA znak, ali ne sudi,  obzirom da je razobličen da ne vlada Engleskim jezikom pa su u UEFA postavili pitanje kako se takav našao na FIFA listi.

Velika prednost na strani Petrovića, kod predlaganja na FIFA listu bi  je (ne)moral onoga koji ga predloži motivisan njegovom poslušnošću koji je  do danas poslušno sudio u mjeri u kojoj je dosuđivao  ili ne jedan, dva, a da je trebalo dosudio bi i tri kaznena udarca na jednoj utakmici ako se od njega to traži, postojali prekršaji ili ne. Dakle Petrović sudi derbi Prve lige Federacije jer je dokazano spreman dosuditi kaznene udarce isključiti ili ne isključiti fudbalera koliko je potrebno da pobjedi ili izgubi klub za koga mu se kaže. Dokazana je Petrovićeva spremnost kod isključenja ili ne isključenja jednog ili više igrača kada su to bili interesi njegovih nalogodavaca i zaštitnika. Nisu zavisila isključenja ili dosuđivanja kaznenih udaraca kada je Petrović bio u pitanju, od okolnosti postojanja ili ne postojanja prekršaja za kazneni ili isključenje, već od spremnosti naručioca da podmiti Petrovićevog nalogodavca  iznosom koji ovaj dogovori.

Naravno da je Petrović samo izvršioc prljavih dogovora i da iza njega stoje pojedinci iz korumpiranog vrha sudijske organizacije, koji ni sami ne ispunjavaju minimum uslova stručnih i odgovornih pozicija u sudijskim organizacijama svih nivoa, jer da nije tako Petrovića nebi bilo ni na jednoj od lista, ne zbog nedjela na mnogim utakmicama, već na jednoj od mnogih, a dovoljna je ona utakmica u Gabeli, kada je bezrazložno isključio igrača gostujućeg Širokog Brijega i propustio dosuditi dva kaznena udarca za gostujuću ekipou, čime je direktno utjecao na krajnji rezultat utakmice GOŠK-Široki Brijeg 2 – 1.

Da nije bio poslušnik Petrović, samo zbog vidljivih činjenica da ”hoda na petama”, i da ne poznaje Engleski jezik, a i zbog poodmakle starosne dobi nebi nikada bio instaliran na sudijsku FIFA ”A” listu na kojoj nije a vjerovatno niti će poslije navršene 40. godine starosti odsuditi niti jednu međunarodnu utakmicu.

Prema viđenom na pomenutoj prvenstvenoj utakmici Premijer lige NS/FS BiH u Gabeli, Petrović je poslušnik koji dosuđuje ili ne, za koga mu nalogodavac kaže.  Upućeni konkretno govore, Petrovićevo suđenje je na pomenutoj utakmici bilo  ”providno” kao i uvijek kada je sudio u korist onoga ko je njegovim nalogodavcima ponudio više tako da će se tek poslije nedjeljnog derbija vidjeti dali je neko dao, ili je ”dao više”.

Nelogično je da utakmicu visokog rizika sudi trojka iz manjeg, srpkog BH entiteta sa lošim imidžom koji zbog poznatih sklonosti u fudbalskoj BH javnosti ima glavni sudija nedjeljnog derbija, Dragan Petrović.

(VIDEO) snimak Petrovićeve bruke u Gabeli pogledajte ovdje….